Filiala Pro România Mureş, lansată în prezenţa lui Victor Ponta Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2455 Vizualizări

Filiala Pro România Mureş, lansată în prezenţa lui Victor Ponta

Fostul premier al României în perioada mai 2012 – noiembrie 2015, Victor Ponta, a participat marţi, 16 octombrie, la Târgu-Mureş, la lansarea filialei din judeţul Mureş a Partidului Pro România.

Ponta: România, într-o direcţie greşită

Victor Ponta a fost însoţit la Târgu-Mureş de foştii miniştri Nicolae Bănicioiu, Ioana Petrescu şi Daniel Constantin şi a precizat că „după atâta ceartă, e momentul să mai şi construim ceva”, respectiv că Partidul Pro România are înscrişi în baza de date aproximativ 7.000 de membri.

„Mă bucur că am reuşit să ajungem şi la Târgu-Mureş. Am lansat împreună cu Daniel Constantin, cu Sorin Cîmpeanu, cu Nicolae Bănicioiu, ulterior Ioana (Ioana Petrescu – n.r.), Călin Buzgău şi mulţi alţi oameni ni s-au alăturat, acest nou proiect politic care se numeşte Pro România. Nu este un proiect doar că ne-am supărat noi pe Dragnea (Liviu Dragnea – n.r.) sau pe PSD sau pe ALDE, pur şi simplu am considerat că ceea ce se întâmplă în acest moment este o direcţie greşită în care merge România, că în loc să avem parte de guvernare avem parte de scandaluri şi de subiecte care nu sunt importante pentru toată populaţia: protocoale, ceartă, procurori, dosare, referendumuri, în loc să ne ocupăm de ceea ce e cel mai mare nevoie, sănătate, educaţie, infrastructură, fonduri europene. Construim o echipă de oameni destul de tineri, dar în acelaşi timp oameni care am avut funcţii, ocazia să demonstrăm în funcţiile în care am ajuns că putem să facem lucruri importante, şi pornim la această organizare. Duminică dimineaţa avem primul congres Pro România, am tot mers în ţară, acum suntem la Târgu-Mureş, de dimineaţă am fost la Cluj, săptămâna trecută în Moldova”, a declarat Victor Ponta.

Congres naţional, peste câteva zile

Potrivit liderului Partidului Pro România, agenda politică a noii formaţiuni politice va fi lansată la congresul naţional care va avea loc duminică, 21 octombrie.

„Strângem forţe proaspete lângă noi, duminică la congres vom lansa agenda noastră politică, priorităţile politice, responsabilii de domenii, practic un fel de Guvern din umbră. Dacă PNL sau opoziţia nu poate să ofere nişte oameni şi nişte proiecte, le vom oferi noi. Încercăm să avem succes cu acest mod diferit de a face politică, cu un mod care să suplinească ceea ce nu pot să facă partidele mari, PSD şi PNL, la putere sau în opoziţie”, a subliniat Victor Ponta.

37 de filiale în Mureş

Filiala Pro România Mureş este coordonată de Călin Buzgău, care a afirmat că în prezent noua formaţiune politică are 37 de filiale funcţionale în judeţul Mureş.

„La membri, suntem în momentul de faţă undeva pe la 750. Astăzi am înţeles că au mai venit colegi cu adeziuni din teritoriu. Avem funcţional în momentul de faţă 37 de filiale, iar altele sunt în curs de formare”, a declarat Călin Buzgău.

Parteneriate pentru comunitate

Referindu-se la resursa umană a noii formaţiuni politice, Victor Ponta a explicat că Pro România şi-a propus să sprijine şi proiecte propuse de persoane care nu au calitatea de membru de partid.

„Am avut discuţii cu oameni din judeţul Mureş, care au spus: domnule, eu nu vreau să fiu membru de partid la Pro România, dar am un proiect pentru localitatea mea, ne sprijiniţi? Da! Eu nu cred că trebuie neapărat ca cineva să fie membru de partid dacă face lucruri bune suntem gata să îl sprijinim. Evident, suntem un partid politic care vrea să câştige voturi, dar cel mai important este totuşi cu ce oameni te asociezi şi din punctul acesta de vedere sper să fim iarăşi altfel decât partidele mari, unde primul lucru trebuie să te înscrii la ei, altfel nu primeşti bani. Am încercat cât am fost prim-ministru să nu dau bani doar la primari PSD, şi am spus că cine are proiecte trebuie sprijinit. Şi în judeţul Mureş putem avea parteneriate cu oameni care spun: nu vreau să mă înscriu în partid, dar sunt de acord cu ceea ce voi propuneţi sau am eu un proiect mai bun pentru comunitatea mea, sprijiniţi-mă! Ne-am văzut cu primari independenţi, cu oameni care vor să candideze, eu cred foarte mult pe plan local în independenţă ca o soluţie”, a arătat Victor Ponta.

Baronii locali, ţinuţi departe

Liderul Pro România a subliniat că formaţiunea politică pe care o conduce îşi doreşte să facă „un alt fel de politică”, în care să primeze profesionalismul, nu clienterismul de partid.

„La Pro România, am discutat cu colegii mei, baroni locali, care ştiu că au resurse financiare, controlează voturi, au reţele de interese, nu îi vrem la Pro România. Probabil că n-o să câştigăm nişte voturi, dar e un sacrificiu mult prea mare să ai alături baronii locali. Niciodată ca până acum, din punctul meu de vedere, şi am 20 de ani de activitate publică, ca procuror, ulterior în politică, n-am văzut dus atât de mult de adânc clientelizarea politicii”, a declarat Victor Ponta.

„Genul acesta de clientelizare este un cancer care distruge administraţia publică, iar administraţia publică distruge viaţa privată şi economia privată. De aceea am ajuns să trăim din împrumuturi. Noi acum, în România, facem împrumuturi. Dăm oamenilor bani ca să tacă din gură, să voteze sau să nu protesteze, oamenii iau banii, îi cheltuie pentru ceva ce importăm. Noi susţinem economia din Turcia, din Ungaria, din Polonia, din China. E un model în care iei bani împrumut, le dai la oameni să te lase în pace să guvernezi, să faci tu ce vrei, oamenii cheltuie şi banii pleacă înapoi, afară, e un model care în Europa a existat doar în Grecia până în 2010 şi aţi văzut ce au păţit”, a completat preşedintele Pro România.

Pro Uniunea Europeană

În privinţa politicii externe, Victor Ponta a arătat că Partidul Pro România va susţine ideea unei Românii mult mai integrată în Uniunea Europeană.

„În niciun caz nu vreau să fim cu Ungaria, Polonia şi mai ştiu eu cine împotriva Uniunii Europene, dar cu argumente: uite ce câştigăm, uite ce pierdem. Şi argumentele, slavă Domnului, sunt de partea ideii că trebuie şi avem de câştigat fiind în Uniunea Europeană decât să ne trezim şi noi să facem vreun Ro-Exit pe modelul Brexit. Aţi văzut că şi englezilor le pare rău acum şi ar da-o înapoi”, a explicat Victor Ponta.

Criterii de competenţă pentru Parlamentul European

Printre subiectele abordate la conferinţa de presă s-a regăsit şi cel referitor la alegerile europarlamentare din 2019.

„Eu cred la Pro România că o să avem mai puţini europarlamentari decât PSD şi PNL, dar cei doi, trei, patru pe care o să îi avem sunt oameni care merg la Bruxelles, la Strasbourg, sunt cunoscuţi. Vrem să punem acest criteriu, în primul rând să ştie nişte limbi străine, altfel să te duci să dai din mâini acolo, e păcat. În al doilea rând, o să punem ca şi criteriu să ai nişte recomandări de la nişte persoane care activează la nivel european. Adică să te cunoască. Dacă tu te duci acolo să te faci cunoscut, trec cinci ani până să te cunoască cei de acolo. Vreau să facem nişte criterii într-adevăr de capacitate de a influenţa lucrurile de la Parlamentul European, şi când partidul e mai mic poţi să faci lucrurile acestea mai bine”, a menţionat Victor Ponta.

Alex TOTH

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE