Home / Invatamant / Grădiniţă inaugurată la Nazna

Grădiniţă inaugurată la Nazna

Distribuie

Copiii din satul Nazna (comuna Sâncraiu de Mureș) vor învăța, începând de marţi, 16 octombrie, într-o grădiniță nouă, amenajată după cele mai moderne standarde.

Finanţare nerambursabilă de 446.777 de euro

Contractul de finanţare între Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale şi Primăria comunei Sâncraiu de Mureş, având ca obiect acordarea unei finanţări nerambursabile pentru punerea în aplicare a proiectului „Construire grădiniţă cu program prelungit în Nazna, Sîncraiu de Mureş”, a fost semnat la data de 17 octombrie 2016.

Valoarea totală a proiectului este de 456.922 de euro, fără TVA, din care finanţare nerambursabilă de 446.777 de euro, fără TVA şi contribuţia proprie a Primăriei comunei Sâncraiu de Mureş 10.145 de euro, fără TVA

Proiectul a fost depus pentru finanțare de către Primăria comunei Sâncraiu de Mureş în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020, Sub-Măsura 7.2 ”Investiții în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică”, iar noua clădire proiectată are patru săli de grupă şi spaţii cu funcţiuni necesare în vederea desfășurării în bune condiţii a procesului de învăţământ preşcolar cu program prelungit.

„Omul sfinţeşte locul”

Prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, a răspuns invitației comunității locale și i-a felicitat pe cei care s-au luptat pentru realizarea acestui proiect.

”Se spune că „omul sfințește locul”, iar evenimentul la care participăm nu face altceva decât să confirme, încă odată, dacă mai era nevoie, că această străveche vorbă românească este cât se poate de reală și de actuală. Inaugurarea acestei noi grădinițe cu program prelungit este rezultatul eforturilor susținute ale autorităților locale și reprezintă, practic, un orizont mai larg, atât pentru viitoarele generații, cât și pentru întreaga populație activă a comunei. Educația dă valoarea unui om, iar grădinița este extrem de importantă pentru formarea și dezvoltarea micuților, motiv pentru care nu trebuie să ne fie indiferent cum vor face copilașii primii pași în noua etapă a vieții lor. De aceea, am convingerea că acest spațiu modern, pe care-l inaugurăm azi, va permite, de-acum încolo ca procesul instructiv-educativ să se deruleze în condiții la standarde europene, le va aduce copiilor un plus de confort și de bună dispoziție, iar educatorilor le va oferi posibilitatea să-și îndeplinească misiunea nobilă într-un mediu adecvat”, a declarat prefectul Mircea Dușa.

(Redacţia)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.