Proiect pentru modernizarea străzii Victor Babeş Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 311 Vizualizări

Proiect pentru modernizarea străzii Victor Babeş

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Mureş a decis recent, cu ocazia unei şedinţe, că proiectul „Modernizare strada Victor Babeş” propus a fi amplasat în municipiul Târgu-Mureş, strada Victor Babeş, nu se supune evaluării impactului asupra mediului şi nu se supune evaluării adecvate.

Ce prevede proiectul

Proiectul este derulat de Primăria municipiului Târgu-Mureş şi prevede modernizarea străzii Victor Babeş, atât pe suprafaţa carosabilă şi trotuare, cât şi pe sistemul de iluminat rutier si pietonal respectiv de construcţie a unei canalizaţii pentru reţelele de transfer de informaţie – fibră optică, cabluri de curenţi slabi.

“Obiectivul principal al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea condițiilor de trafic a riveranilor de pe strada Victor Babeș, în primul rând și fluidizarea traficului de tranzit de pe stradă. S-a avut în vedere faptul că în zonă există unități de învățământ și faptul că strada studiată este în zona căminelor studențești amenajarea parcajelor și descongestionarea străzii de trafic este imperativ necesar. Sunt prevăzute şi lucrări necesare realizării instalaţiei de iluminat rutier si pietonal respectiv de construcţie a unei canalizaţii pentru reţelele de transfer de informație – fibră optică, cabluri de curenţi slabi – pe strada Victor Babeş. Lucrarea se va realiza concomitent cu lucrările de reabilitare a suprafeţelor carosabile. Investiția propusă se realizează în spațiul urban, strada Victor Babeş face parte din domeniul public al municipiului Târgu-Mureș. Atât în timpul execuției lucrărilor cât și după finalizarea acestora nu vor fi ocupate terenuri suplimentare, nefiind necesare exproprieri de terenuri”, se precizează în Proiectul pentru Decizia etapei de încadrare, document publicat pe site-ul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Mureş.

Lucrările de modernizare propuse vizează întreaga stradă, în lungime de 507 metri, cuprinsă între Bulevardul Cetății și strada Nicolae Grigorescu.

“Traseul propus se suprapune peste cel existent. S-a urmărit în totalitate traseul existent pentru evitarea lucrărilor de terasamente suplimentare. Se propune ca soluție tehnică pentru modernizarea părţii carosabile şi a trotuarelor străzii Victor Babeş cu strat de uzură din mixturi asfaltice”, se menţionează în document.

Suprafața necesară acomodării trotuarelor se va realiza pe amplasamentul trotuarului existent și în zona verde cu lățimea de 1,5 – 4 metri, iar trotuarul va fi încadrat cu borduri prefabricate de beton pe partea cu suprafața carosabilă și parcări respectiv cu borduri prefabricate de beton pe fundație de beton pe partea cu zonele verzi și imobilele existente. Totodată, se vor executa şapte parcaje paralele cu strada studiată sau la 45 de grade.

“În zona intersecțiilor cu strada Nicolae Grigorescu, strada Bujorului, Bulevardul Cetății respectiv la banda de preselecție la intersecția cu strada Grigorescu, între carosabil și trotuar se vor monta parapeți din țeavă rotundă vopsită în câmp electrostatic cu înălțimea de 1,1 metri”, se menţionează în Proiectul pentru Decizia etapei de încadrare.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE