Hirschmann și Materom, angajatori de top în industria automotive din Târgu-Mureș Business
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 741 Vizualizări

Hirschmann și Materom, angajatori de top în industria automotive din Târgu-Mureș

Marți, 16 octombrie, a avut loc o nouă ediție a evenimentului Târgul de Cariere, de această dată în incinta Teatrului Național și cu o opțiune nouă de digitalizare a CV-ului.

Au fost disponibile peste 1.000 de locuri de muncă, din domeniul Inginerie, Resurse umane, Marketing, Retail, Administrativ, Consultanță sau Juridic, iar posturile au fost oferite atât pentru cei aflați la începutul carierei, cât și pentru cei cu experiență de peste 30 de companii, printre care CieMatricon, STC, Hirschmann, Kastamonu, Leroy Merlin, CSI, Bosch Automotive, Jac Travel, Azomures, E.On, Endava, EASTMEN, Continental, Gedeon Richter. La fiecare stand au venit cel puțin 400 de participanți, numărul de vizitatori fiind de aproximativ 1.200.

Am discutat cu reprezentanții câtorva companii prezente la eveniment pentru a afla care este oferta de muncă disponibilă pe piața mureșeană actuală.

Aniela Albu alături de colega sa

Hirschmann, o oportunitate pentru toate nivelurile de pregătire

Hirschmann România, companie austriacă cu sediul în Parcul Industrial Mureș și peste 10 ani de activitate în țară la activ, produce cablaje auto, cabluri pentru panouri fotovoltaice și senzori industriali și este în continuă căutare de oameni buni.

„Căutăm începând de la tineri absolvenți până la oameni cu experiență, depinde foarte mult de aria în care doresc să lucreze. Că e vorba de zona de producție, oameni obișnuiți care e necesar să aibă 8 clase sau pe partea de specialiști, de ingineri, oameni cu experiență, ori chiar și tineri absolvenți care nu prea au de unde să aibă experiență, însă dacă au făcut puțină practică în domeniul de activitate, într-un domeniu similar, zonă tehnică, fie la noi ori în alte companii, avem foarte mare deschidere să îi integrăm în echipa noastră”, a spus Aniela Albu, team leader dezvoltare și recrutare.

Ei au un număr generos de posturi disponibile la ora actuală. „În momentul de față, avem nevoie de oameni în multe departamente, începând de la operatori, unde angajăm aproape săptămânal, în funcție de cererea pe care o avem în producție, continuând cu posturi de ingineri unde avem undeva 10-15 poziții care urmează să se deshidă în următoarea perioadă, pe partea de logistică, departamentul de calitate, inginer din zona tehnică, specialiști de sertizare, debitare, injectare și chiar ingineri generaliști cărora noi le spunem ingineri proces. Este o gamă destul de variată care se adresează atât celor cu 8 clase, studii medii, cât și celor cu studii superioare de inginerie de exemplu. Însă avem și programe unde angajăm pe o perioadă de 3 luni de pildă, junior engineer, persoane în curs de absolvire, anul 3-4 care urmau să-și dea lucrările de licență și atunci i-am angajat câte 6 ore pe programe delimitate de 3 luni, depinde cât dura un anumit proiect”, a completat Aniela Albu.

Dacă sunteți interesați de un post la companie, trimiteți un CV la htm.office@hirschmann-automotive.com.

Naomi Bota (dr.) și Ioana Baciu

Materom oferă oportunități de dezvoltare continuă

Compania MATEROM este o afacere românească de familie, dinamică, cu aproape 20 ani de experienţă, care îşi desfăşoară activitatea în domeniul importului şi distribuţiei de piese auto cu pasiune, profesionalism, comunicând în mod activ cu clienţii şi furnizorii, pentru a realiza conexiuni profitabile între cei mai renumiţi producători din industia automotive şi consumatorii finali.

„Noi iubim oamenii, cred că acesta este un lucru care ne caracterizează, și asta se resimte de la primul interviu și până la intrare în companie, la dezvoltarea oamenilor pe care îi avem în cadrul companiei noastre. Căutăm oameni atât pe partea de aprovizionare, relația cu furnizorii externi, cât și pe partea de comerț, relația cu clienții, pe partea de marketing, în domeniul economic și pentru reprezentanța noastră Skoda pe partea tehnică oameni care să lucreze în service, mecanici auto, electricieni. Avem disponibile aproximativ 6-7 locuri de muncă. Cerințele tehnice depind foarte mult de post. Dacă e un post tehnic, dacă vorbim de exemplu de un service auto, bineînțeles, este nevoie de o oarecare pregătire ca să-l încadrăm pe funcția de ucenic. Dacă are experiență poate intra pe un nivel middle. Dacă vorbim de un post de tipul referent comerț exterior, pe relația cu furnizorii, nu este neapărat nevoie de o pregătire într-un domeniu specific ci mai degrabă de niște abilități de comunicare, limbă engleză, lucru pe calculator. Foarte mult mergem pe entry-level și cu șanse de creștere”, ne-a spus Naomi Bota, manager resurse umane.

Dacă sunteți interesați de un post la compania Materom, trimiteți un CV la adresa de e-mail resurseumane@materom.ro.

Elena POLEARUȘ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE