Home / Administratie / Întâlnire ATOP Mureş la Sighişoara

Întâlnire ATOP Mureş la Sighişoara

Distribuie

Primăria municipiului Sighişoara a găzduit joi, 18 octombrie, în Sala Mică de Şedinţe, o întâlnire a Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Mureş cu reprezentanţi ai instituţiilor din domeniul  asigurării ordinii şi liniştii publice şi directori ai unităţilor de învăţământ din Sighişoara, organizată cu scopul de a identifica soluţii şi măsuri în urma unor discuţii strategice.

La întâlnirea organizată de ATOP au fost prezenţi primarul municipiului Sighişoara, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, viceprimarul municipiului Sighişoara, Toth Tivadar, comisar șef Dumitru Bâltag, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mureş, colonel Călin Handrea, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Horea Mureş, preşedintele ATOP Mureş, consilier judeţean Dragoş Bardoşi şi consilierii judeţeni Bartha Mihaly şi Szabo Arpad.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate rapoartele responsabililor pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, care au evidenţiat  modul de îndeplinire a obiectivelor prioritare şi gradul de realizare a indicatorilor minimali din Planul strategic în slujba comunităţii şi pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice. De asemenea, au fost discutate şi problemele cu care se confrunta comunitatea. Furturile din proprietăţi private, cerşetoria, furturile de lemne din pădure şi creşterea gradului de violenţă fizică şi verbală între anumiţi membri ai unor comunităţi, reprezintă principalele probleme întâlnite în special în comunele din zona Sighişoarei.

“Ca o prima propunere de soluţii şi măsuri a fost instalarea de sisteme de supraveghere şi înfiinţarea unor structuri de tip Poliţie Locală şi în mediul rural. Pentru municipiul Sighisoara, date fiind sesizările privind creşterea gradului de violenţă în rândul tinerilor, s-a propus înfiinţarea unor patrule mixte, formate din angajaţi ai instituţiilor cu sarcini pe linie de pază şi control şi angajarea unor structuri specializate pentru asigurarea pazei permanente, precum şi monitorizarea video, acolo unde se impune”, a precizat Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean.

(Redacţia)

 

 

 

 

De asemenea, verificati

Strada Pandurilor din Reghin modernizată pentru 1,1 milioane de euro

Distribuie Conducerea Primăriei Municipiului Reghin a atribuit, în data de 8 aprilie 2024, societății Drumserv …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.