Home / Iernut / Caz de braconaj investigat de poliţiştii mureşeni

Caz de braconaj investigat de poliţiştii mureşeni

Distribuie

Poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe, Periculoase Mureş au fost sesizaţi vineri, 19 octombrie, de către un cetăţean, cu privire la faptul că pe Fondul de vânătoare nr. 2 denumit Giuluș, din pădurea satului Lăscud, s-au auzit mai multe focuri de armă.

La fața locului s-au deplasat poliţiştii Serviciului Arme împreună cu cei ai Secției de Poliție Rurală nr. 4 Ungheni, ocazie cu care au fost surprinse două autoturisme de teren care părăseau în viteză fondul de vânătoare, reușindu-se oprirea unuia dintre autovehicule care era condus de un bărbat în vârstă de 43 de ani, din orașul Iernut, stabilindu-se că acestuia i-a fost anulat dreptul de a deține și purta arme încă din anul 2014.

„Cu ocazia cercetării la fața locului au fost identificate cadavrele a trei exemplare de mistreț ascunse în desișuri, fiecare prezentând plăgi prin împușcare iar în urma investigațiilor și verificărilor efectuate a fost identificat și celălalt autoturism de teren, despre care s-a stabilit că aparține unui bărbat, de 46 de ani, din comuna Ogra, judeţul Mureș, deținător legal a două arme de vânătoare”, se precizează într-un comunicat remis de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

Totodată, în urma probatoriului administrat au fost identificate şi ridicate două arme letale, de calibru 12 şi 30-06 milimetri, deţinute în alte condiţii decât cele prevăzute de lege, precum şi cele două autovehicule de teren.

„Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj, uz de armă fără drept şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, iar faţă de bărbatul de 43 de ani a fost luată măsura reţinerii preventive pentru 24 de ore. La acţiune au participat şi specialişti din cardul Serviciului Criminalistic”, au mai transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

(Redacţia)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Conferința de diseminare și promovare a Proiectului Correctional la Penitenciarul Târgu Mureș

Distribuie Penitenciarul Târgu Mureș a organizat joi, 28 martie, conferința de diseminare și promovare a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.