Home / Administratie / Flyere despre pesta porcină africană distribuite de liberali

Flyere despre pesta porcină africană distribuite de liberali

Distribuie

Conducerea Partidului Naţional Liberal (PNL) Mureş a decis joi, 18 octombrie, iniţierea unei campanii de informare despre pesta porcină africană la nivelul localităţilor din judeţul Mureş.

40.000 de pliante informative

Astfel, liberalii şi-au propus să distribuie la nivelul judeţului Mureş 40.000 de pliante informative, în care specialiştii explică, pe înţelesul tuturor, cum se răspândeşte virusul pestei porcine africane şi ce măsuri de siguranţă pot fi luate împotriva acestuia.

„Vom distribui flyerele în tot judeţul, în târguri, în pieţe şi în special în zona rurală. Cred că este bine ca lumea să fie informată corect despre modul în care se propagă acest virus. Este mai mult o acţiune de prevenţie”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, senatorul Cristian Chirteş, preşedintele PNL Mureş.

Sfaturi utile pentru crescătorii de porci

Flyerele pregătite de PNL Mureș conțin recomandări realizate cu ajutorul specialiștilor, prin care oamenilor li se explică modul în care trebuie să își protejeze gospodăriile și cum să manipuleze carnea de porc, pentru a preveni răspândirea pestei porcine.

„Asistăm la un adevărat dezastru care, în loc să fie dacă nu stopat, măcar ţinut sub control, se propagă cu o viteză uimitoare. Noi nu ne putem substitui autorităţilor, care sunt complet depăşite şi acţionează haotic. Nu putem lua măsuri în locul lor, dar nici nu putem asista neputincioşi la acest adevărat masacru, ale cărui efecte se vor resimţi pe termen mediu şi lung. Autorităţile trebuiau să informeze populaţia încă de anul trecut şi, din păcate, nu fac nici acum acest minim demers. Tocmai de aceea venim cu o serie de sfaturi, date de specialişti în domeniu, astfel ca pagubele să fie cât mai mici. Ne propunem să ajungem cu pliantele de informare în toate gospodăriile din judeţul Mureș. Nu este o muncă simplă și nu vrem ca această muncă să fie dusă în sens politic. Vrem ca informația să ajungă curat, așa cum am încercat să explicăm în aceste flyere, la toți crescătorii de porcine din județul Mureș”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, consilierul judeţean Ervin Molnar, prim-vicepreşedinte PNL Mureş.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Furt dintr-un magazin din Târgu Mureș. Suspectul, prins de jandarmi în câteva minute

Distribuie Un bărbat a fost prins de jandarmii mureșeni la scurt timp după ce a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.