Home / Altele / Cum sa iti convingi cainele sa poarte zgarda

Cum sa iti convingi cainele sa poarte zgarda

Distribuie

Daca iubesti cainii, cu siguranta vei avea ocazia de a-ti demonstra dragostea infiind un maidanez. Cei mai multi astfel de caini nu au purtat niciodata zgarda, ceea ce te va face sa cauti diferite solutii pentru a-l convinge. In plus, chiar daca exista fel de fel de modele de zgarda pentru caini, nici puii de caini, indiferent de rasa, nu iubesc prea mult zgarda.

Cum convingi cainele sa poarte zgarda pentru prima data

Daca veti tine cainele culcat si ii puneti zgarda, acesta va intra in panica, se va scutura si va plange, in timp ce daca ii aplicati zgarda treptat, raspunsul emotional va fi mai putin intens. Acest proces poate dura destul timp si trebuie sa se acorde multa atentie. Trebuie sa fii capabil sa recunosti semne de avertizare a stresului, astfel incat sa nu incerci prea mult dintr-o data. O alta solutie este recompensarea cainelui atunci cand ii punem zgarda la gat. De asemenea, foarte important este si cand facem cunostinta cainelui cu zgarda si botnita.

Iata cateva metode care combinate pot face cainele sa se obisnuiasca cu zgarda si lesa:

  1. Aseaza zgarda in mijlocul podelei si in momentul in care cainele tau merge sa o adulmece, spune imediat „bravo” si ofera-i o recompensa.
  2. In cazul in care cainele tau refuza sa se miste pentru a-i pune zgarda, ofera-i o mica recompensa, apoi inca una in timp ce ii puneti zgarda la gat.
  3. Cand hranesti cainele, plaseaza intotdeauna zgarda langa vasul in care ii pui mancarea. Cand indepartezi bolul, indeparteaza si zgarda. Scoate zgarda doar atunci cand ii aduci mancarea.
  4. Tine zgarda intr-o mana si mancarea in cealalta. Tine zgarda la spate, apoi arata-i zgarda si cand incepe sa o adulmece, spune-i „bravo” si recompenseaza-l cu mancarea. Dupa ce a mancat pune din nou zgarda la spate si repeta actiunea. In felul acesta caine va intelege ca zgarda este cea care ii aduce recompensa, iar cand zgarda dispare, dispare si mancarea. Odata ce cainele se va obisnui sa vada zgarda o va asocia cu recompensa.
  5. Ia zgarda desfacuta si atingeti-l pe caine cu ea pe gat pret de cateva secunde, moment in care ii vei oferi si o recompensa. Atinge-i gatul si ofera-i recompensa. Fa acest lucru de mai multe ori pana cand cainele va astepta cu nerabdare sa fie atins cu zgarda pe gat.
  6. Apoi inchide zgarda la cea mai larga pozitie dar nu i-o pune inca cainelui. Ia mancare intr-o mana si ofera-i-o cainelui prin bucla zgarzii. Astfel, botul patrupedului va intra putin prin bucla. Repeta aceasta actiune de mai multe ori incercand sa il faci sa bage cat mai mult capul in bucla zgarzii.

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Electrica Furnizare menține programul de lucru extins în punctele de prezență ale companiei

Distribuie Din grijă pentru clienții săi, Electrica Furnizare menține programul de lucru extins în punctele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.