Home / Interviu / INTERVIU. Actrița Loredana Dascălu, la FNT: „Adrenalina a fost destul de mare, dar m-am bucurat la maxim de fiecare moment!“
Loredana Dascălu (Foto: Bereczky Sándor)

INTERVIU. Actrița Loredana Dascălu, la FNT: „Adrenalina a fost destul de mare, dar m-am bucurat la maxim de fiecare moment!“

Distribuie

Compania Liviu Rebreanu a Teatrului Național Târgu Mureș a fost prezentă și în acest an la Festivalul Național de Teatru de la București, cu spectacolul „Ivanov“ de A.P. Cehov, în regia lui Claudiu Goga. Povestea lui Ivanov, un om tulburat, care nu își mai găsește sensul vieții și își pierde motivația de a trăi, este complicată și mai mult de pasiunea pe care o face pentru tânăra Sasha, fiica bunului său prieten Lebedev. Rolul Sashei este interpretat de Loredana Dascălu, care își asumă un rol deopotrivă fragil și tenace, ofertant din punct de vedere actoricesc și important în economia piesei. Participarea la Festivalul Național de Teatru a facilitat întâlnirea cu un public diferit de cel mureșean, iar presiunea asupra întregii echipe a fost pe măsură. Am vorbit puțin cu Loredana Dascălu despre prezența ei pe scena Naționalului bucureștean și despre relația cu fascinanta, dar complicata lume cehoviană.

Loredana Dascălu în rolul Sasha (Foto: Cristina Gânj)

Reporter: Este prima ta prezență în FNT într-un rol important. Ce atitudine ai avut față de acest lucru? Ți s-a părut solicitant?
Loredana Dascălu: Da, este prima mea prezență în FNT cu un rol important și cred că am trecut prin toate stările posibile! Pentru un actor la început de drum este o experiență plină de emoții! Recunosc, a fost foarte obositor și solicitant, iar adrenalina a fost destul de mare, dar m-am bucurat la maxim de fiecare moment!

Rep.: În ce relație erai cu personajele lui Cehov înainte să joci rolul Sasha din „Ivanov“?
L.D.: Dintotdeauna mi-au plăcut piesele și mai ales personajele complexe al lui Cehov, dar nu am avut șansa să mă întâlnesc prea des cu ele. Personajul Sasha mi-a plăcut din prima clipă în care am citit piesa, și mi-am dorit mult să o joc eu, și uite că s-a și întâmplat! Când îți dorești ceva mult…

Alături de Ivanov, interpretat de Nicu Mihoc

Rep.: Personajul interpretat de tine e mistuit de o iubire pătimașă. Din ce punct încolo crezi că iubirea se transformă în ceva distructiv?
L.D.: Consider că iubirea poate ajunge să fie distructivă doar atunci când nu mai este mutuală.

Rep.: Ce provocări îți ridică personajul Sasha?
L.D.: Surprinzător e că Sasha m-a provocat pe mine să fac lucruri pe care nu credeam că pot să le fac.

Rep.: De ce ar trebui să vină publicul la „Ivanov“?
L.D.: E greu să convingi oamenii să vină să vadă un spectacol destul de greu și apăsător! Mai ales că majoritatea își doresc să se destindă după o zi de lucru. Însă noi, actorii, trecem prin o mulțime de stări și emoții, iar dacă cei care vin la spectacol vor să se lase purtați de sentimentele prin care trecem, atunci recomand cu drag spectacolul „Ivanov“.

Loredana Dascălu va putea fi văzută și în spectacolul „Albina din capul meu“ de Roland Schimmelpfennig, în regia lui Theodor-Cristian Popescu, alături de Roxana Marian și Georgiana Ghergu. Spectacolul va avea premiera marți, 30 octombrie, ora 19.30, la Sala Mică a Teatrului Național Târgu Mureș, și se va relua miercuri, 31 octombrie, la orele 17.00 și 19.30.

A consemnat Andrei VORNICU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.