Topul Firmelor Mureşene 2018. Importanţa infrastructurii de locuinţe, subliniată de Hermann Johann Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 278 Vizualizări

Topul Firmelor Mureşene 2018. Importanţa infrastructurii de locuinţe, subliniată de Hermann Johann

Directorul general al societăţii Dürkopp Adler SRL Sângeorgiu de Mureş, Hermann Johann, totodată vicepreşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a Judeţului Mureş, a catalogat Topul Firmelor Mureşene drept „un eveniment care an de an ne aduce bucurii, care reflectă rezultatele muncii noastre şi care ne face mândri în faţa angajaţilor noştri, în faţa partenerilor noştri, prin recunoaşterea unor rezultate care sunt munca tuturor din intreprinderile noastre.”

De la forţa de muncă…

În alocuţiunea sa, Hermann Johann a amintit una din principalele probleme cu care se confruntă mediul de afaceri, respectiv forţa de muncă, despre care a afirmat că „necesită foarte mult sprijin şi ajutor pe care noi, întreprinderile, din păcate, nu îl putem oferi întotdeauna.”

… la infrastructura de locuinţe

Vicepreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Judeţului Mureş a arătat că o altă problemă acută, cu repercursiuni serioase asupra dezvoltării economice, o reprezintă infrastructura de locuinţe din România.

„La infrastructură, fiecare se gândeşte la autostrăzi, aeroporturi, transport şi aşa mai departe. De data aceasta vreau să abordez problema infrastructurii de locuinţe. Nu ştiu câţi au trăit şi perioada anterioară, dar cel puţin problema aceasta nu era o problemă. În momentul în care terminai o facultate, o şcoală, şi mergeai la o întreprindere, problema locuinţei era rezolvată. Avem un exod de tineret tocmai din cauza lipsei acestei infrastructuri. Din cauza lipsa unor locuinţe plătibile pentru tineret, din cauza lipsei unor chirii pe care să şi le poată permite. Din păcate, nu există investitori pe termen lung pentru acest domeniu. Statul face mult prea puţin şi este foarte greu pentru tinerii care se încadrează în muncă sau care îşi întemeiază o familie să se gândească că stau cu părinţii, cu copil, în două camere, undeva la bloc, şi să fie şi fericiţi”, a afirmat Hermann Johann.

Viziunea pe termen lung şi piaţa imobiliară

La finalul discursului său, directorul general al societăţii Dürkopp Adler SRL Sângeorgiu de Mureş a fost de părere că asigurarea infrastructurii de locuinţe la preţuri rezonabile poate fi răspunsul la întrebarea cum să ne păstrăm tinerii profesionişti în ţară.

„Este foarte, foarte dificil, şi aici cerem sprijin atât guvernanţilor, cât şi întreprinzătorilor care gândesc pe termen lung şi care ar trebui să creeze această infrastructură, pentru că noi nu putem păstra tineretul în ţară atâta timp cât nu avem asigurată această infrastructură. Din păcate, foarte mulţi tineri pleacă nu din cauza banilor, ci pleacă din cauza lipsei locuinţelor plătibile. Aici, în Târgu-Mureş, avem un fenomen un pic mai deosebit faţă de altă parte. Toată piaţa imobiliară, piaţa de locuinţe de închiriat, este orientată în primul rând înspre studenţii de medicină, pentru că părinţii pot plăti. Şi explozia aceasta a chiriilor din ultima perioadă a dus la exodul a multor tineri. Cunosc multe cazuri de la mine de la întreprindere, care pur şi simplu au venit, au stat, s-au cunoscut, s-au căsătorit şi au plecat. Tocmai din cauza lipsei de infrastructură. Sper ca astăzi acest semnal să fie transmis mai departe, atât autorităţilor locale, cât şi autorităţilor centrale, pentru că bănuiesc că asta nu este numai o criză a Târgu-Mureşului, o criză locală a judeţului nostru, ci e o problemă naţională”, a arătat Hermann Johann.

Cea de-a 25-a ediţie a Galei Topului Firmelor Mureşene, eveniment organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Mureş, s-a desfăşurat joi, 25 octombrie, în incinta Centrului de Evenimente RAB din Sângeorgiu de Mureş.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE