Home / Cultură / Veniți la „Teroare“, la Sala Mare, și decideți soarta personajului principal
Elena Purea în rolul procurorului (Foto: Cristina Gânj)

Veniți la „Teroare“, la Sala Mare, și decideți soarta personajului principal

Distribuie

Compania Liviu Rebreanu a Teatrului Național Târgu-Mureș anunță o nouă reprezentație cu spectacolul „Teroare“ de Ferdinand von Schirach, traducerea Ciprian Marinescu, în regia lui Bobi Pricop, scenografia realizată de Nikola Toromanov.

Conform unui comunicat emis de către Biroul de P.R. al Companiei „Liviu Rebreanu“, reprezentația va avea loc sâmbătă, 3 noiembrie, de la ora 19.00, la Sala Mare.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii Monica Ristea, Theo Marton, Richard Balint, Elena Purea, Mihai Crăciun, Ale Țifrea, Laura Mihalache și Ștefan Mura.

Din echipa spectacolului mai fac parte Kacsó Judit-Andrea (asistent de regie), Denisa Berceanu (asistent scenografie), Stelian Chițacu (regizor tehnic) și Laura Moldovan (sufleur).

Avionul de pasageri LH 2047, cu 164 de pasageri la bord, este deturnat de un terorist către un stadion cu 70.000 de oameni. Pilotul de vânătoare Lars Koch încalcă ordinul superiorului său și doboară avionul, pentru a-i salva pe spectatorii aflați pe stadion. Ar trebui el condamnat pentru crimă? Scena teatrului devine un tribunal, iar voi sunteți jurații care alcătuiesc instanța. La sfârșitul procesului va trebui să votați, iar decizia voastră va determina finalul spectacolului. Este maiorul Lars Koch vinovat sau nu? Este uciderea persoanelor nevinovate permisă în cazuri extreme? Pe pagina web terror.theater poți vedea cum au votat deja spectatori din toată lumea în cazul pus în discuție de piesa lui Ferdinand von Schirach.

Despre spectacolul „Teroare“ în presă:

„…o dezbatere morală de strictă actualitate, legată de amenințările teroriste, dramatism care scrâșnește mocnit în atmosfera sobră, uscată, antisentimentală din sala de judecată și o interpretare curată ca lacrima. Ecuația copleșește spectatorul dându-i impresia că îi antrenează mintea și atenția, dar, în fond, măcinându-l emoțional.“ (Cristina Rusiecki – b-critic.ro)

„Scrierea lui von Schirach mi se pare a fi una aproape perfectă, cu o construcţie dramatică fără fisură, cu personaje minuţios elaborate, cu eliminarea oricărei urme de balast melodramatic. Calitate germană, ce mai! Care s-a transferat întocmai asupra spectacolului montat de Bobi Pricop la Compania Liviu Rebreanu a Teatrului Naţional din Târgu Mureş, în scenografia de o modernitate rece, perfect adaptată situaţiilor dramatice, scenografie datorată bulgarului Nikola Toromanov.“ (Mircea Morariu, adevărul.ro)

Biletele și abonamentele pot fi achiziționate de la Casieria din incinta Teatrului de marți până vineri, între orele 9:00 și 15:00, și cu o oră înainte de începerea spectacolelor, sau la numărul de telefon 0365.806.865 și la Agenția de Bilete din incinta Palatului Culturii, de marți până vineri, între orele 12:00 și 17:30, au la numărul de telefon 0372.951.251.

Bilete și abonamente online pot fi procurate accesând portalul www.biletmaster.ro

(A.V.)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO – Ziua Mondială a Apei, sărbătorită de Clubul Rotary Mureș la Școala Gimnazială „Friederich Schiller”

Distribuie Rotary Club Târgu Mureș  a organizat joi, 21 martie, începând cu ora 12:00, un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.