Home / Eveniment / FOTOGALERIE. Balul Palatului din Târgu Mureș: mai bogat, mai strălucitor, mai generos
Momentul de grație al publicului (Foto: Andrei Vornicu)

FOTOGALERIE. Balul Palatului din Târgu Mureș: mai bogat, mai strălucitor, mai generos

Distribuie

La Sala Mare a Palatului Culturii, ultima zi a lunii octombrie a înlocuit farsele macabre ale Halloweenului cu strălucirea caldă a candelabrelor, costumele de speriat cu cele de gală și atmosfera tensionată cu una de distincție și eleganță. Cea de-a doua ediție a Balului Palatului, concepută la fel ca anul trecut, după modelul vienez, a readus publicului, în ritmuri de vals, un program artistic bogat, în care invitații de prestigiu au dat măsura talentului pentru a le oferi participanților o experiență de neuitat.

Orchestra Filarmonicii de Stat Târgu Mureș, dirijată de Gheorghe Costin, pe acordurile unui repertoriu atent selecționat, a transportat publicul îmbrăcat conform etichetei stricte, în costume negre, cămăși albe, papion (domnii) și rochii elegante, completate de accesorii și bijuterii alese cu gust (doamnele), într-o zonă desprinsă de cotidian, de grijile mărunte ale vieții și de problemele care decolorează frecvent existența noastră de zi cu zi.

Organizatorii evenimentului, Cristina Manoilă și Ovidiu Maior, au inaugurat evenimentul printr-un scurt discurs, după ce uvertura „Voievodul țiganilor“ de Strauss a introdus publicul în atmosferă.
„Fiți bineveniți la cea de-a doua ediție a Balului Palatului, un eveniment care și anul acesta stă sub semnul muzicii, dansului și carității. O seară care se anunță destul de lungă, peste patru ore de muzică, dans, demonstrații de dans, recitaluri de excepție, momente de socializare la un pahar de vin și foarte multă bună dispoziție. Iar la cel de-al treilea gong al serii vom rosti ceea ce probabil mulți dintre dumneavoastră așteaptă, îndemnul „Poftiți la vals!“, au fost cuvintele lui Ovidiu Maior.


Sala a fost reamenajată astfel încât un ring de dans încăpător a reprezentat spațiul de desfășurare al momentelor de dans care au încântat audiența, iar, la final, au inclus-o în program.

Colaborarea cu Opera Națională Română din Cluj Napoca a asigura prezența la eveniment a sopranei Apollonia Egyed și a tenorului Cristian Mogoșan, care au susținut momente solistice, dar și duete.

Juniorii clubului Dance Art, îndrumați de antrenorii Katalin și Márton János Somodi, au demonstrat că talentul, fructificat de timpuriu, va asigura, în cazul celor dedicați, un parcurs frumos și admirabil. Iubitorii de balet au putut savura două momente pline de grație ale Corpului de Balet al Operei Naționale Române Cluj-Napoca, iar admiratorii dansului de înaltă ținută au asistat la un număr realizat de multiplii campioni Fodor Csanád și Vaszi Réka de la Clubul Dance Art. După juniori, a venit și rândul seniorilor să evolueze pe ringul de dans, alături de instructorii Katalin și Márton János Somodi care au dansat pentru prima oară împreună după 25 de ani, aducând astfel o contribuție suplimentară la caracterul memorabil al momentului artistic.

Un alt moment notabil a fost și cel solistic al baritonului Alexandru Dascăl, care a cântat o arie din „Nunta lui Figaro“. Tânărul este proaspăt student al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima“ din Cluj Napoca și este unul dintre cei mai promițători soliști de operă târgumureșeni.

Nici meniul stabilit de către organizatori nu a fost lipsit de nota de rafinament proprie evenimentului. Participanții au putut alege de pe platouri canapele cu somon gravlax, tartine cu prosciutto di Parma și mascarpone, blini cu ou de prepeliță și mousse de avocado, aperifrais cu legume, capresina prăjită, panna cotta cu tartar de creveți, dar și deserturi delicioase, praline belgiene și vinuri Liliac.

La fel ca și la prima ediție, Balul Palatului a oferit tuturor doritorilor ocazia să pășească pe ringul dans și, pe acorduri de Strauss și Ceaikovski, au valsat cu persoanele dragi și au devenit astfel protagoniștii principali ai unei seri speciale ajunse la inevitabilul, dar frumosul final.

Andrei VORNICU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.