Home / Invatamant / Prof. univ. Valerius Ciucă, Doctor Honoris Causa al UMFST Târgu-Mureș

Prof. univ. Valerius Ciucă, Doctor Honoris Causa al UMFST Târgu-Mureș

Distribuie

Urmare a propunerii realizate de Facultatea de Economie și Drept, din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) Târgu-Mureş, a fost acordată distincția de Doctor Honoris Causa profesorului universitar doctor Valerius Ciucă, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în semn de recunoaştere a excelenţei sale ştiinţifice şi profesionale în domeniul științelor juridice, precum și pentru contribuția adusă promovării culturii şi ştiinţei româneşti.

Ceremonia se va desfășura vineri, 2 noiembrie, de la ora 12.00, în Aula Magna a UMFST Târgu-Mureș, de pa strada Nicolae Iorga nr. 1.

„Domnul profesor Valerius Ciucă este profesor titular la Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și profesor asociat și invitat la o serie de universități din Franța și Canada, are o publicistică remarcabilă îndeosebi în domeniul filosofiei dreptului, a dreptului roman și dreptului Uniunii Europene și, totodată, inițiatorul după anul 1990 a „școlii dreptului organic”. În anul 2015 a fost desemnat Profesor Bologna,  de către Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din Romania, activitățile sale universitare fiind extrem de orientate către formarea generațiilor de juriști. Una dintre activitățile sale de referință pentru România și Uniunea Europeană a reprezentat-o aceea desfășurată în calitate de judecător la Tribunalul Uniunii Europene în perioada 2007-2010. Pe această cale comunitatea academică din Târgu-Mureș îi adresează sincere și calde felicitări!”, a transmis conf. univ. dr. Nicolae Ploeşteanu, directorul Departamentului de Drept şi Administraţie Publică din cadrul UMFST Târgu-Mureş.

(Redacţia)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO. Pui drăgălaș de pavian cu mantie, noua vedetă la la Grădina Zoo

Distribuie Un pui drăgălaș de pavian cu mantie este noua vedetă a Grădinii Zoologice din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.