Mureșenii participanți la Olimpiade, răsplătiți la Gala „Valorile Comunității” Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 158 Vizualizări

Mureșenii participanți la Olimpiade, răsplătiți la Gala „Valorile Comunității”

La gala intitulată sugestiv „Valorile Comunității”, organizată la propunerea Asociației Ziariștilor Sportivi de Radio și Televiziune de către Primăria Municipiului Târgu-Mureș cu sprijinul ACS Play Mureș au fost prezenți zeci de foști olimpici mureșeni, sportivi, antrenori, medici sportivi, jurnaliști sportivi, persoane care au participat sau au contribuit de-a lungul timpului prin activitatea lor, reprezentând România și județul Mureș la edițiile Jocurilor Olimpice Vară, de Iarnă, de Tineret sau Paralimpice.

La eveniment, alături de autoritățile locale, invitați de onoare au fost Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român și Dumitru Graur, secretarul general al C.O.S.R. În cadrul galei a fost lansată cartea lui Aurel Rațiu, scrisă special pentru acest eveniment, intitulată „Mureșeni la Jocurile Olimpice și Paralimpice”.

După mesajul adresat din partea primarului Târgu-Mureșului Dorin Florea prin intremediul consilierului său Claudiu Maior, cuvinte de felicitare pentru această inițiativă au fost adresate de către cei doi invitați. „Este o onoare să pot reprezenta familia olimpică și îi felicit pe organizatori pentru această inițiativă, în anul Centenarului. Am cunoscut aici de-a lungul timpului Târgu-Mureş oameni dragi mie, bineînțeles, în primul rând din scrimă, disciplina în care m-am consacrat, oameni care au reprezentat România şi oraşul și merită toate mulţumirile pentru efortul şi sacrificiile pe care l-au făcut. Am constatat că aici performanţa şi sportul sunt la ele acasă şi sportul este motorul comunităţii. Fără sport nu putem trăi, eu cel puţin nu pot să concepe viaţa fără sport, care ne face mai sănătoşi și mai competitivi în orice domeniu. Felicitări merită atât cei care au făcut performanţă, cât și cei care i-au ajutat pe aceştia. Ar fi bine ca să transmiteţi mai departe tinerilor aceste cunoștințe, au nevoie de experienţa voastră!”, a fost mesajul lui Mihai Covaliu. Acesta a oferit autorităţilor locale un trofeu şi o distincţie concepute pentru anul Centenarului. Cuvinte de felicitare a adresat și cel mai titrat comentator sportiv din ultimele decenii, Dumitru Graur. „Asemenea inițiative sun lăudabile și organizatorii merită toate felicitările. Este păcat că aceste evenimente nu sunt organizate peste tot în țară, deoarece constatăm din păcate că cei care ne-au reprezentat cu cinste țara, sportivii noștri de frunte sunt deseori dați uitării”, a subliniat secretarul general al COSR.

 

Sub alte culori, dar tot mureșeni

Premierea a început cu cei care i-au descoperit, îndrumat și pregătit pe cei care au participat la diversele ediții ale Olimpiadelor, iar în momentele de pauză Cvartetul ArteMiss din cadrul Filarmoniei a oferit momente de relaxare. S-au acordat 70 de distincții sportivilor participanți, născuți în județul Mureș, unii participanți sub culorile altor cluburi, dar și celor născuți în afara județului, dar legitimați la cluburile mureșene în momentul participării, sau mureșeni care au participat sub culorile altor țări, în număr de 19, reprezentând Ungaria (7 mureșeni), Germania 4, SUA 2, Austria, Suedia, Elveția, Turcia, Canada și Croația câte 1 sportiv.

După premierea foștilor participanți la Jocurile Olimpice, toți cu un palmares impresionant, cu numeroase alte medalii în competițiile mondiale și europene, au urmat cei medaliați, numărul total de medalii obținute de sportivii olimpici mureșeni a fost de 21, dintre care 2 de aur, 7 de argint și 12 de bronz. O succintă prezentare a performanțelor a fost efectuată, dar amănunte despre fiecare participant pot fi descoperite în cartea lansată cu ocazia evenimentului. Puțini dintre foștii participanți au putut fi prezenți, dar fiecare a fost reprezentat de cineva apropiat. Evenimentul s-a încheiat cu o poză de grup a participanților, făcută în fața Primăriei.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE