Marșul trimfal continuă pentru handbaliste Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 392 Vizualizări

Marșul trimfal continuă pentru handbaliste

După ce doar în urmă cu o zi au disputat jocul din campionatul junioarelor I la Baia Mare, echipa de handbal feminin CSM Târgu-Mureș a obținut a opta victorie în seria D a Diviziei A, 38-25 (17-10) pe teren propriu cu CSU Oradea, partidă din cadrul etapei a VIII-a, a treia a returului. Debutul mureșencelor în acest joc a fost mai ezitant, oaspetele fiind cele care au deschis scorul. CSM a reușit să preia conducerea abia în minutul 5, cu o „aeriană marca Târșoagă”. Era abia 2-1 și formația gazdă anunța deja seria șuturilor în bară, cu cel puțin 10 reușite până la finalul partidei. Cu toate acestea elevele Mihaelei Evi au controlat cu autoritate jocul, în ciuda unor scăderi de ritm. La jumătatea reprizei aveau 10-5 și până la pauză au mai adăugat două goluri la avantaj. Spre finalul reprizei, din exces de zel Sarah Darie este aproape să primească a treia eliminare de două minute, dar a reușit să rămână alături de echipă până la final.

Pierdere grea, acoperită de valoarea lotului
Mureșencele au început repriza secundă precaut, căutând să-și asigure un avantaj liniștitor. În minutul 38 însă, tot au pierdut una ditre jucătoare. Principala marcatoare a echipei, Monica Bărăbaș este lovită la ochi în momentul înscrierii celui de-al nouălea său gol, la scorul de 24-15. Era o pierdere grea pentru formația sa, dar Flavia Munteanu a înscris imediat, ducându-și echipa la 10 goluri. O relaxare prematură a permis însă oaspetelor să reducă la doar cinci goluri diferența cu 10 minute rămase de joc. La acest lucru a contribuit și evoluația mai puțin inspirată a portarului. Valoarea lotului și mobilizarea din final au fost decisive. În lipsa lui Bărăbaș, Târșoagă, Bucin sau Stângu și-au făcut pe rând „numărul”, depășind cu acțiuni individuale apărarea orădencelor atunci când echipa avea nevoie. Bihorencele au mai înscris până la final un singur gol și CSM și-a încheiat din nou triumfal jocul în fața propriilor suporteri, înscriind în această perioadă de alte nouă ori.
Marcatoarele CSM au fost: Monica Bărăbaș 9, Flavia Munteanu 7, Andreea Târșoagă 5, Sarah Darie 5, Carola Stângu 4, Ioana Moldovan 3, Carina Ghemeș 2, Paula Popeanu 2, Georgeta Bucin 1.
CSM se menține neînvinsă în fruntea clasamentului, la 8 puncte de următoarea clasată, Crișul Chișineu Criș, pe care o vor întâlni în etapa viitoare, la Arad.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE