Întreceri pasionante la Naționalele de popice Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 220 Vizualizări

Întreceri pasionante la Naționalele de popice

Arena de popice Electromureș din Târgu-Mureș a găzduit timp de trei zile finalele Campionatului Național de popice la seniori și senioare, în probele Individual Clasic, Tandem, masculin și feminin, Tandem Mixt și Sprint, cu un total de 7 probe, mai exact 7 titluri de campioni. Prima zi a întrecerilor a fost dealtfel cea mai valoroasă din punct de vedere al importanței rezultatului, dar următoarele probe au fost cele care au oferit mai multă animație. Proba de Individual Clasic poate fi considerată cea mai importantă deoarece fiecare participant a evoluat practic „pe cont propriu”, deci fără susținere din partea celor din cadrul clubului, având coechipieri adversari, iar antrenorii nu puteau încuraja pe unul sau altul dintre elevii săi. Mai mult, pe lângă faptul că rezultatele din această probă desemnau medaliații ediției, primele 16 rezultate aduceau concurenților calificarea pentru probele următoare.

În proba de la Individual clasic fiecare participant a avut așadar ca principal adversar tabela care indica scorul. După cele patru manșe ale probei, la masculin pe podium au urcat doi clujeni de la campioana CFR pe primele locuri, urmați de un ieșean de la Olimpia CFR ACB. Campionul ediției este fostul campion mondial Petruț Mihălcioiu, cu un rezultat de 622 popice doborâte. L-a urmat la doar 3 „bețe” coechipierul Bogdan Dudaș, iar ieșeanul Florin Opincă a urcat pe treapta a treia a podiumului, cu 599 p.d. Rezultate apropiate de bariera psihologică a celor 600 de popice s-au aflat clujeanul Vlad Sabău, cu 589, ieșeanul Iulian Cucu și componentul echipei CSM Târgu-Mureș Fekete Hunor, ambii cu 585 p.d. Acesta din urmă, împreună cu Kötö Dávid și Benke Zoltán jr. au obținut pentru CSM calificarea pentru probele următoare, alături de alți doi componenți ai echipei Electromureș, Boér Lészlo și Szöcs Jozsef. Proba Clasic a continuat cu întrecera feminină. Aici fetele de la Electromureș Romgaz au obținut două medalii, dar numai cele de argint și bronz, fiind devansate de către componenta echipei ploieștene Petrolul Conpet, Daniela Lăcătușu, care a obținut un rezultat de 573 p.d. Cele două mureșence sunt Duka Tilda și Alina Hanc, ambele cu un rezultat de 566 p.d., departajate de rezultatul de la „izolate”, favorabil primeia. Lângă podium s-au aflat alte două jucătoare ale echipei mureșene care au fost departajate de „izolate”, Gyéresi Aniko și Maria Ciobanu, cu 561 p.d.

Sorții decid componența

Următoarele două zile au avut programate probele rapide, cele eliminatorii. Aflată la a doua ediție, proba de Tandem Mixt este una dintre marile atracții ale competiției. Aici, cei 16 calificați extrag câte un număr și perechile mixte sunt alcătuite astfel, indiferent de echipa de care aparțin concurenții. Astfel, se crează și grupuri de suporteri din tabere diferite. Proba de tandem presupune două manșe, în care fiecare sportiv pasează bila următoare coechipierului și cei doi depind de rezultatul celuilat, îndeosebi la cele 15 lansări de la „izolate”. Indiferent de diferența cu care s-a câștigat manșa, în caz de egalitate fiecare component lansează câte o bilă, la „pline”, adică având toate cele 9 „bețe”, una pentru fiecare din cei patru. Este la fel ca „loteria” de la fotbal când se ajunge la penalty-uri, dar aici se face totalul.

Această probă a adus mureșenilor cel puțin câte un component pe fiecare treaptă a podiumului. Mureșeanca Ana Maria Poetașu (Electro-Romgaz) a devenit campioană alături de clujeanul Vlad Sabău. Ei i-au învins în finală perechea Gyéresi (Electro Romgaz)-Cucu (Iași), iar bronzul a revenit echipelor eliminate în semifinale, cu trei mureșeni între cei patru. Una i-a revenit componentei Electromureș Romgaz Monica Dan, alături de clujeanul Dudaș, iar cealaltă echipei „combinate” Electro-CSM, alcătuită din Seres Bernadett și Benke Zoltán jr..

Ziua de Tandem a continuat cu probele masculine și feminine, unde antrenorii cluburilor au alcătuit perechile. La masculin a câștigat tandemul ieșenilor Ion Cercel-Mihai Benghiac, care a învins în finală perechea clujeană Dudaș-Sabău. La feminin mureșencele au ocupat din nou trei locuri pe podium, dar aurul a revenit tandemului ploieștean alcătuit din „veterana” Luminița Dogaru, împreună cu Daniela Lăcătușu, devenită astfel dublă campioană. Finaliste au fost Duka Tilda-Hanc Alina, iar bronz au cucerit tandemurile Gyéresi-Ciobanu și surorile Doina Baciu-Alexandrina Bornert.

Surprize la Sprint

Cea mai rapidă probă, cea de Sprint a înregistrat câteva surprize. Proba se dispută între primii 16 de la Clasic, tot în două manșe, cu 3 bile suplimentare pentru departajare în caz de egalitate, dar cu doar câte 10 lansări la „pline” și alte 10 la „izolate”. Aceasta a adus calificarea în semifinale mai multor mureșeni. La masculin finala a fost câștigată la lovituri de departajare de ieșeanul Cercel în fața clujeanului Dudaș. Bronzul a revenit componenților CSM Târgu-Mureș (la CSM activează doar juniorii inițiați la Electromureș) Fekete Hunor și Kötö Dávid, ambii cu adversari mult mai bine cotați eliminați, primul cedând în semifinala cu Ion Cercel, noul campion, la lansările suplimentare.

La feminin finala a fost una „în familie”, din toate punctele de vedere. În ultimul act s-au „duelat” componentele echipei Electromureș Romgaz Doina Baciu și Alexandrina Bornert coechipiere medaliate cu bronz la Tandem feminin, dar totodată surori (foto). Bronzul a revenit dublei campioane ploieștene Daniela Lăcătușu și mureșencei Fekete Réka, aceasta din urmă reușind eliminarea în „sferturi” a multiplei campioane, prahoveanca Luminița Dogaru.

Bilanțul total în cele șapte probe pentru mureșeni este de 2 medalii de aur, 5 de argint și 7 de bronz, cu specificația că una dintre cele de bronz se adaugă celorlalte două de la sprint masculin și în palmaresul CSM Târgu-Mureș, obținută de tandemul mixt alcătuit din componenții celor două echipe mureșene.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE