Petry lansează progamul „O Carieră Roditoare” pentru angajați Business
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 508 Vizualizări

Petry lansează progamul „O Carieră Roditoare” pentru angajați

Joi, 8 noiembrie, Grupul Petry a lansat programul „O Carieră Roditoare” cu scopul ca, pe lângă produsele de calitate europeană, să creeze și locuri de muncă europene.

Ei își doresc să prevină migrația forței de muncă și să contribuie la dezvoltarea economiei locale prin oferirea unui sprijin suplimentar colegilor tineri în vederea creării bazei vieții independente. În plus, acest program poate servi ca o forță în motivarea companiilor locale ca și acestea să dezvolte astfel de programe.

La eveniment au participat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș, Giurgiu Anca Mihaela, director de formare profesională, Camera de Comerț și Industrie Mureș, Szentes Erzsébet, profesor, Universitatea Sapientia și Varga-Pál Petri Zsolt, director executiv al Grupului Petry.

Varga-Pál Petri Zsolt

 

Locuințe la prețuri modice pentru angajații din zone rurale

Programul are patru componente, iar prima, o premieră în Târgu-Mureș, ajutorul de locuință, este considerată de Varga-Pál Petri Zsolt a fi și cea mai importantă. Acest ajutor se adresează tinerilor din zonele rurale care doresc să muncească în cadrul companiei, dar nu își permit chiria. Locuințele, în regim de cămin, vor oferi un spațiu la un preț modic, nu vor necesita garanție, vor locui 1-2 persoane în fiecare cameră, iar cheltuielile sunt incluse în rata lunară fixă.

Momentan sunt două astfel de apartamente cu o capacitate de 10 persoane, iar compania încurajează și cuplurile  care se pot muta în același apartament la angajare.

A doua componentă este reprezentată de Programul de carieră (leadership) în care angajații, atât cei proaspăt angajați, cât și cei cu vechime, au posibilități de avansare, cu șansa de a ajunge lideri în cadrul companiei. „Această parte este foarte importantă dacă vrem să păstrăm tineretul aici la noi ca să îi motivăm să obțină un loc de muncă corespunzător și cu un salariu corespunzător”, a spus directorul executiv. Academia Petry, dezvoltată din experiența celor de la Petry, este inclusă în acest program, academie care oferă educație prin multă practică și mai puțină teorie, iar mulți dintre angajații companiei care au ajuns pe poziții cheie au trecut cu brio prin această etapă.

Ultimele două componente țin de sănătatea angajaților. În prima fază, în vederea evitării efectelor negative ale muncii de zi cu zi, grupul Petry le oferă angajaților posibilitatea de a participa la sesiuni fizioterapeutice în cadrul ProCardia, după care vor introduce multivitamine gratuite în alimentația lor pentru a menține articulațiile sănătoase, evitarea bolilor ușoare și pentru a menține dinții sănătoși.

O acțiune încurajată de autoritățile județene

Consiliul Județean Mureș sunt alături de compania Petry în acest demers, iar Péter Ferenc, care a pornit și el din mediul privat, aplaudă această decizie și a ținut să precizeze că problema plecării tinerilor este o preocupare comună. „Mă bucură faptul că se fac astfel de demersuri și de către acele societăți comerciale care sunt importante în acest oraș sau în acest județ.După părerea mea, sunt mai multe lucruri importante din acest punct de vedere. În primul rând tinerii noștri trebuie să aibă o pregătire profesională foarte bună ca să poată să țină pasul în acest sistem și îmi pare bine că este prezent și mediul unviersitar. În al doilea rând trebuie să aibă un loc de muncă adecvat, bine-plătit și cu condiții de muncă în care acel tânăr să își găsească țelurile pe care și le-a asumat, iar în al treilea rând, trebuie să aibă condiții de viață foarte bune – casă, servicii sociale, de sănătate sau învățământ”, a spus acesta.

Un alt partener în acest demers este Camera de Comerț, care consideră Petry a fi un membru important pe o piață a muncii în continuă schimbare. „Avem parte de mulți tineri care ies apți pe piața muncii, însă sunt în căutarea mirajului, a soluțiilor  magice și se trezesc la o realitate un pic mai dură. Astfel pot să intre în lumea nisipurilor mișcătoare, nemaigăsindu-și un rol în societatea noastră. Acestor tineri le-am putea spune să cugete la afirmația „Viitorul mă interesează foarte mult. Este locul unde am de gând să îmi petrec următorii ani din viață” spunea Woody Allen. Așadar depinde de ei să identifice calea proprie în viață. Programul „O Carieră Roditoare” lansat de grupul Petry arată un moment de curaj și de asumare a responsabilității față de toți participanții la dezvoltarea economică a județului Mureș”, a spus Giurgiu Anca Mihaela.

Petry angajează în permanență

Szentes Erzsébet, sociopedagog, s-a declarat foarte interesată de program și a subliniat importanța autocunoașterii tinerilor și a informațiilor privind piața muncii, posibilități de carieră sau învățământ. „Mă bucur că prin acest program vor primi informații în primul rând și vor vedea exemple de carieră. Știm cu toții că dacă avem scopuri, avem și motivație. Motivație de a învăța, de a participa la activități pozitive și de a fi în continuă dezvoltare. Deci dacă programul va arăta scopuri pentru tineri, vor fi motivați să învețe”, a spus aceasta.

Grupul Petry are momentan în jur de 350 de angajați în județele Mureș, Harghita și Cluj, iar în Cluj au cele mai mari probleme cu personalul din cauza concurenței locurilor de muncă, dar și probabil din cauza faptului că sunt prezenți pe acea piața doar de 5 ani, comparativ cu Mureșul unde lumea îi cunoaște din 1879. Ei sunt în permanentă căutare de personal și au nevoie chiar și acum de 8 persoane.

„Și pe mine m-a preocupat foarte mult ce vor să facă tinerii și cum să se dezvolte aceștia în cariera lor. Noi credem că toată lumea își poate găsi munca potrivită. Dacă cineva vine la noi la firmă și își caută un job, dacă vedem că i s-ar potrivi un alt job, atunci încercăm să îl orientăm spre munca respectivă. Noi credem că toată lumea poate avea succes în orice domeniu, indiferent ce lucrează și ce face dacă are o bază foarte bună. Încercăm să le punem bazele pentru a munci și a face față în domeniul în care lucrează și cu aceste abilități se vor descurca mult mai bine pe viitor”, a spus în concluzie Varga-Pál Petri Zsolt.

Pentru mai multe detalii, puteți vizita site-ul companiei, www.petry.com.

Elena POLEARUȘ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE