Share

Home / Cultură / Preşedintele Academiei Române, despre Catedrala Mântuirii Neamului: „Preamăreşte Ortodoxia”

Preşedintele Academiei Române, despre Catedrala Mântuirii Neamului: „Preamăreşte Ortodoxia”

Preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, spune despre Catedrala Mântuirii Neamului că, în contextul Centenarului Marii Uniri, noua construcţie „preamăreşte Ortodoxia”, iar „acum se va fi împlinit sorocul sacrificiilor noastre”, informează Mediafax.

Totodată, Ioan-Aurel Pop a mai precizat că, “românii sunt astăzi, conform canoanelor Marii Biserici aflate încă în vigoare, al doilea popor ortodox ca mărime din lume, după poporul rus”.

Potrivit Mediafax, istoricul Ioan-Aurel Pop declară, într-un interviu acordat publicaţiei “Lumina”, că ridicarea catedralei este modul ideal prin care Centenarul Unirii capătă sens: “La un secol de la Marea Unire, la aproape un secol de la ridicarea la rang de Patriarhie – în 1925 – şi la aproape un secol şi jumătate de la recunoaşterea autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române, construirea Catedralei Naţionale încununează o întreagă lucrare a poporului român asupra lui însuşi – cum ar fi spus Nicolae Bălcescu – şi ne aşază în rând cu lumea”.

(Redacţia)

 

 

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

„Cutumele locale rome – între a fi sau a nu fi rom”, o analiză de Rudy Moca

Fundația Studium-Prospero a organizat joi, 17 februarie, cu ocazia Săptămânii culturii, Seara romilor, avându-l ca …

Share
Share