„Orb de mină”, de Székely Csaba, spectacol invitat la Teatru Studio Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 334 Vizualizări

„Orb de mină”, de Székely Csaba, spectacol invitat la Teatru Studio

Teatrul Andrei Mureșanu și Teatrul independent Osonó invită publicul târgumureșean la spectacolul „Orb de mină”, de Székely Csaba.

„Orb de mină” este partea a doua a „Trilogiei minelor”, scrisă de Székely Csaba, din care mai fac parte piesele „Flori de mină” şi „Apă de mină”. Debutul dramaturgului mureşean a avut loc în 2009, cu piesa „Do You Like Banana, Comrades?”, care a şi câştigat concursul BBC pentru cea mai bună piesă europeană.

„Orb de mină” este o amară şi incendiară comedie despre orbire, se anunță în cadrul descrierii existente pe pagina de Facebook a evenimentului. Despre orbirea unei comunităţi rurale din Secuime, un sat fără nume, cum fără nume este şi oraşul din celebrul „Eseu despre orbire” al lui José Saramago, cu care Székely Csaba se întîlneşte pe terenul aceleiaşi obsesii: când o comunitate este lovită de orbire, ea alunecă inevitabil pînă la ultima treaptă a degradării, acolo unde oamenii îşi pierd identitatea şi umanitatea. Locuitorii din anonimul sat transilvănean nu au fost loviţi de o epidemie de orbire, ci de sărăcie, iar unii dintre ei de propriile ambiţii, secrete şi vini tragice. Orbul de mină este omul care şi-a redus existenţa la o singură preocupare, supravieţuirea, iar din cauza luptei pentru supravieţuire personajele lui Székely Csaba trăiesc ca nişte orbi: votează ca nişte orbi, se fac că nu văd prăpădul lăsat în urmă de mafia pădurilor, nu văd suferinţa sorei şi nici decăderea fiicei, sunt orbiţi de ura interetnică şi nu văd cum încetul cu încetul le moare toată comuna.

Regia îi aparține Catincăi Drăgănescu, iar asistent de regie este Fazakas Misi.
Din distribuție fac parte actorii Virgil Aioanei, Elena Popa, Sebastian Marina, Claudia Ardelean, Ion Fiscuteanu JR., Mucha Oszkár, Fazakas Hunor, Elek Ágota, Gászpor Adrienn și Macsuka Patrik. Muzica live este interpretată de Csibi Szabolcs. Scenografia este realizată de Wegroszta László, iar mișcarea scenică este concepută de Ivácson László.

Spectacolul va avea loc marți, 14 noiembrie, ora 17.00, la Teatrul Studio (Str. Köteles Sámuel nr. 6, Târgu Mureș).
Intrarea este liberă, dar locurile sunt limitate. Rezervările se fac la adresa pr@tam.ro.

Spectacolul este bilingv, cu supratitrare în limbile română şi maghiară.

Durata spectacolului este de 1 oră și 20 de minute.

Turneul spectacolului este co-finanțat de către DRI/Departamentul pentru Relații Interetnice – Guvernul României.

(A.V.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE