Home / Agricultura / Prezență mureșeană la Forumul Internațional al Marilor Fermieri RALF 2018

Prezență mureșeană la Forumul Internațional al Marilor Fermieri RALF 2018

Distribuie
Radisson Blu Hotel din București, gazda RALF 2018

Forumul Internaţional de Agricultură RALF și-a derulat joi, 8 noiembrie, la Radisson Blu Hotel din București, cea de a treia ediție, eveniment organizat de de agenţia de comunicare BORO PR & Communication.

La ediția din acest an  a Forumului Internațional al Marilor Fermieri RALF au onorat cu prezența peste 200 de fermieri români, cu peste 1000 de hectare fiecare, din toate regiunile țării care au luat la cunoștință modelele de business și proiectele de succes din agricultura românească și internațională.

Bogdan Romaniuc, Managing Partner BORO PR & Communication

„Ceea ce ne bucură și ne încântă la ediția 2018 este entuziasmul cu care fermierii vin la acest forum , atât fermieri din țară cât și din străinătate, și dorința lor de a schimba experiențe și de a vedea lucruri noi. Întâlnirea cu ceilalți fermieri îi bucură, aceste întâlniri provoacă discuții, dialog. Sunt  abordări diferite  asupra unor probleme comune, dar ce e foarte important este să vadă lucrurile în context. Asta își propune RALF, să prezinte ceea ce este bun în agricultura românească într-un context internațional. De fapt,  discutăm despre un amplu schimb de experiență  pe care încercăm să-l ducem cât mai sus  Am adus în acest an două noi concepte care au fost provocate de acest forum al marilor fermieri. Primul îl reprezintă „X Group Meetings” pentru agricultură, și întâlnirea celor 10 mari fermieri care va culmina cu  „Seara marilor fermieri” care va avea loc anul viitor la Palatul CEC din București. Cei zece fermieri români sunt deja la nivelul acestui proiect care se pliază pe performanțele care sunt în agricultura românească, care sunt notabile și cu care ne putem mândri. Am lansat acest concept cu primi patru fermieri care au intrat în acest grup, restul se va forma pe perioada anului 2019, iar „Întâlnirea celor 10” va avea loc anul viitor . Evenimentul va avea loc într-un spațiu care să permită prezența unui număr mare de fermieri și care va avea și această întâlnire a grupului X pentru agricultură în Palatul CEC din București, la fel și o Seară a Marilor Fermieri. Vorbim de două lucruri distincte, forumul RALF completat de celelalte concepte pe care vin să aducă plus valoare proiectelor de comunicare  pe care noi le avem pentru agricultură”, ne-a declarat Bogdan Romaniuc, Managing Partner BORO PR & Communication.

Fermierii selectați în cadrul proiectului„X Group Meetings” pentru agricultură (Dimitrie Muscă, Lucian Buzdugan, Nicolae Sitaru)

Mureșul, reprezentat de Valentin Mărginean

Printre cei prezenți în cadrul forumului RALF 2018 s-a numărat și Valentin Mărginean, unul din fermierii de succes ai județului Mureș, administrator al societății  Klaus Agrar SRL din Adămuș, fermă care gestionează circa 1.200 de hectare de teren din Valea Târnavei Mici, la limita județelor Mureș și Alba, în localitățile Adămuș, Dâmbău, Mica și Bahnea,

Valentin Mărginean, aministrator SC Klaus Agrar SRL

„Este destul de importantă prezența noastră la un astfel de eveniment, întâlnirea cu alți fermieri din diferite regiuni ale Europei, cu experiența lor de fermă, care sunt mult mai mari și mai bine organizate.E important să putem și noi împărtăși din experiența lor. Noi, fermierii români, suntem în alt context, dar putem prelua idei de la cei din afară , la fel cum și ei la rândul lor pot prelua anumite idei de la noi, deoarece și în România există ferme de succes care se ridică la nivelul celor din afară. Este o experiență și pentru fermierii din afară venirea lor în România. În ce privește activitatea noastră, putem spune că a fost un an bun. Avem un pic de probleme cu răsărirea la rapiță și la grîu, dar sperăm ca în cel mai scurt timp să se rezolve această problemă și să recuperăm , vegetația să pornească bine în primăvară, să nu plecăm chiar cu un deficit atât de mare în primăvara anului 2019. Ca în fiecare an, avem o gamă de culturi destul de echilibrată, porumb, grâu, rapiță , floarea soarelui și soia”, a declarat pentru Cotidianul Zi de Zi Valentin Mărginean.

Oaspeții RALF 2018

Nataliya Cherep (Svarog West Group Corporation, Ucraina )

Printre speakerii ediției RALF 2018 s-au numărat Doriana Nițu (Director General KWS Semințe), George Mușat (Director Proiect Ameliorare Porumb KWS Semințe), Chris Baylis (Fermierul Anului în Marea Britanie), Rainer Morgenstern (Director Comercial Executiv Europa, Same Deutz-Fahr Group, Germania), Margus Muld (Fermierul Anului în Estonia), Adrian Badea (Director Național Vânzări Petkus), ,Zdenék Částka (Agrospol Cehia), Ervin Miklós (Manager LGT Proiect, distribuitor exclusiv AgroVIR), Harm Kalfsbeek (administrator Europefarming, Ungaria), Luis-Carlos Alonso, (Syngenta, Spania) Alexander Shyrokih (Director General  Lubimovka, Ucraina), Maria Cîrjă (Marketing Manager Corteva Agriscience România și Republica Moldova), Maira Dzelkalēja (Project Manager Vilciņi-1, Letonia), Lars Stadman (Sales Manager Europe Agrifac Machinery B.V.,Olanda), Dirk Peters (Director General, Agro-Farm GMBH Nauen, Germania), Pascal Cassecuelle (Senior Bayer Representative & CropScience Division Head Country Group Romania, Bulgaria, Moldova),  Khrystyna Horstka (Export Manager, Gelios-1, Ucraina),  Liset Ivașcu (Director Proiect, CEC Bank), Nicole Winkelmann (Manager General, Agrargenossenschaft ”Höhe”, Germania),  Nataliya Cherep (Svarog West Group Corporation, Ucraina ) și prof. József Adamczyk (Director, Hodowla Roslin Smolice, Polonia).

„Pentru anul viitor RALF își propune, la cea de a IV-a ediție,  să diversifice tematica, să crească numărul fermierilor care vin în program, să selecteze, la fel cum o face în fiecare an, acele teme care sunt importante pentru agricultură și pentru fermierii români. Nu în ultimul rând să crească și sesiunile dar și dezbaterile care pot fi generate de acest forum”, a subliniat Bogdan Romaniuc, Managing Partner BORO PR & Communication.

Revista economică Transilvania Business, partener media RALF 2018
Nicoleta Dragomir, Redactor-șef Revista Ferma, moderatorul RALF 2018
Doriana Nițu
Director General, KWS Semințe
George Mușat
Director Proiect Ameliorare Porumb FAO 300-400, Europa de Sud-Est, KWS Semințe
Chris Baylis
Manager de fermă – ‎Sir Richard Sutton Limited, Fermierul Anului în Marea Britanie
Rainer Morgenstern
Director Comercial Executiv Europa, Same Deutz-Fahr Group, Germania
Margus Muld
Manager, Trigon Dairy Farming Estonia AS, Fermierul Anului în Estonia
Adrian Badea
Director Național Vânzări, Petkus, România
Zdeněk Částka
Director, Agrospol, Malý Bor a.s.,Cehia
Ervin Miklós
Business Development Director, LGT Proiect, distribuitor exclusiv AgroVIR, România
Harm Kalfsbeek
Administrator, Europefarming, Ungaria
Luis – Carlos Alonso,
Global Sunflowers / OSR Business Development Lead, Syngenta, SPANIA
Alexander Shyrokih
Director General, LUBIMOVKA LTD, Ucraina
Maria Cîrjă,
Marketing Manager, Corteva Agriscience România și Republica Moldova
Maira Dzelzkalēja – Burmistre
Project Manager, Vilciņi-1, Letonia
Sales Manager Europe, Agrifac Machinery B.V., Olanda
Dirk Peters
Director General, Agro-Farm GMBH Nauen, Germania
Pascal Cassecuelle,
Senior Bayer Representative & CropScience Division Head Country Group România, Bulgaria, Moldova
Khrystyna Horstka
Export Manager, ‎Gelios-1,Ucraina
Liset Ivașcu (Director Proiect, CEC Bank)
Nicole Winkelmann
Manager General Agrargenossenschaft ”Höhe”, Germania
Nataliya Cherep (Svarog West Group Corporation, Ucraina )
Prof. Józef Adamczyk
Director, Hodowla Roslin Smolice Sp. Polonia

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mureș: Fermă zootehnică scoasă la licitație pentru 29.800 de euro

Distribuie Societatea Alpinsolv SRL, în calitate de lichidator judiciar al SC Maris Group Construct SRL, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.