Home / Consiliul Judetean Mures / Circuitul „Transilvania Motor Ring”, ideal pentru competiţii auto-moto

Circuitul „Transilvania Motor Ring”, ideal pentru competiţii auto-moto

Distribuie

Cel mai mare complex dedicat sporturilor cu motor din România și singurul de acest fel din Transilvania, „Transilvania Motor Ring”, a fost inaugurat oficial sâmbătă, 10 noiembrie, cu concursul a aproximativ 60 de piloţi auto şi moto, care au oferit publicului prezent demonstraţii de măiestrie pe două, respectiv pe patru roţi. Circuitul a costat peste 55 milioane de lei, investiţie realizată prin intermediul proiectului „Parc Auto Pentru Sporturi cu Motor”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013.

 

„Hungaroring de România”, lângă Cerghizel

Complexul este proiectat după modelul Hungaroring, circuit de formula 1 din Ungaria, dar la dimensiuni mai reduse, se întinde pe o suprafață de 35 de hectare și se află între localităţile Cerghizel şi Cerghid, la 4 kilometri de drumul național DN 15 (E 60) Turda – Târgu-Mureș – Toplița – Borsec și la 1,7 kilometri de drumul județean DJ 151 B Ungheni – Căpâlna de Sus – limita județului Sibiu.

Condiţii optime pentru competiţii

În cadrul Complexului, pista are o lungime de 3.708 metri, lățimea este cuprinsă între 11-14 metri, iar clădirile administrative asigură facilitățile necesare desfășurării de evenimente de profil, fiind dotate cu trei boxe pentru serviciul tehnic de control, spații digitale pentru controlori cursă, post de cronometraj, supraveghere cursă, spațiu director cursă, studiouri TV și radio, bucătărie, spațiu pentru pregătirea premierei, platformă pentru premiere, sala de conferință, sala mică pentru curs și material didactic.

Totodată, Complexul „Transilvania Motor Ring” dispune de 11 boxe pentru concurenți, precum şi de două grupuri sanitare și șase birouri și camere de lucru pentru echipe, iar boxele sunt dotate cu instalații de utilizare energiei electrice monofazate și trifazate și instalație sanitară.

Tribuna are lungimea de 52,5 metri, lățimea de 12,5 metri și o capacitatea de 1.428 de locuri.

Gamă variată de evenimente

Circuitul „Transilvania Motor Ring” poate fi închiriat de orice persoană fizică sau juridică, (cluburi, asociații, etc.) pentru organizarea de evenimente publice sau private, track-day, competiții sportive, școli de pilotaj, lansări, expoziții, prezentări, workshop-uri și team buildinguri.

„Până la ora de faţă avem rezervate, să vedem câte se vor concretiza, 37 de evenimente pentru anul viitor”, a declarat Thomas Moldovan, coordonatorul serviciului din cadrul Consiliului Judeţean Mureş care gestionează Complexul „Transilvania Motor  Ring”.

„Acest circuit poate să găzduiască aproximativ toate tipurile de sporturi care sunt pe roţi, atât cu motor, auto şi motociclism, karting, cât şi fără motor, ciclism”, a completat Thomas Moldovan.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Încă o balastieră în județul Mureș

Distribuie Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.