Victorie cu „peripeții” în derbyul handbalistic Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 361 Vizualizări

Victorie cu „peripeții” în derbyul handbalistic

Etapa a IX-a din Divizia A la handbal feminin a programat a doua întâlnire dintre principalele candidate la câștigarea seriei D, Crișul Chișineu Criș și CSM Târgu-Mureș. Cu 8 puncte avantaj față de arădence, acestea egalate în clasament de către CSU Reșița, mureșencele își puteau consolida și mai mult poziția de lider, dar se anunța un joc extrem de dificil. După un 36-30 conturat spre final în jocul de la Târgu-Mureș, CSM s-a impus și în sala Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, la limită de această dată, cu 36-35 (17-14), dar nu fără emoții. Acestea au fost date din mai multe puncte de vedere. După ce sâmbătă formația mureșeană evolua în campionatul junioarelor cu CSȘ Odorheiu Secuiesc, a plecat spre Arad pentru acest joc important. Prima surpriză a venit din partea brigăzii de arbitri clujeni Gabriel Badiu-Ioan Barbu, care au greșit direcția și s-au dus la Oradea (!!!). Astfel, formația antrenorilor Mihaela Evi și Daniel Pop a fost nevoită să facă mai multe reprize de încălzire în sala neîncălzită, în așteptarea arbitrilor. Gazdele făcuseră o propunere inacceptabilă, înlocuirea brigăzii cu una locală. Arbitrii au ajuns cumva și jocul a început cu mare întârziere.

 

Debut echilibrat, joc controlat, tensiune maximă

Odată început meciul, primele minute au fost echilibrate, arădencele aflându-se la conducere, ultima dată la 5-4. CSM a preluat inițiativa și s-a desprins la două goluri, apoi chiar la 5 spre finalul reprizei. În ultimul minut conduceau cu 17-12, dar gazdele au reușit două goluri spre final. În partea a doua s-a reușit desprinderea la patru, cinci, chiar șase goluri. Așa s-a mers până spre final. Gazdele au reușit să se apropie periculos totuși, dar mureșencele au rezistat eroic. La un moment dat concentrarea arădencelor s-a îndreptat spre anihilarea internaționalei Andreea Târșoagă, dar evoluția Carolei Stîngu și a întregii echipe dealtfel a anulat orice tentativă de revenire. A intrat bandajată la cap și accdentata Monica Bărăbaș și mureșencele s-au distanțat în a doua jumătate a reprizei secunde chiar la 7 goluri. La 29-22 au avut și atacul, dar s-a ratat oportunitatea și a început contraofensiva arădencelor, cu orice mijloace. Au reușit să se apropie până la două goluri, dar jocul a trebuit la un moment dat întrerupt din cauza comportamentului spectatorilor din tribuna aflată în spatele băncii. CSM a rezistat tuturor presiunilor și s-a impus, chiar dacă la limită, desprinzându-se la 11 puncte în fruntea clasamentului. Lupta pentru locul secund, care duce la turneele semifinale se va da mai mult ca sigur între echipa arădeană și cea din Reșița. Elocvent este faptul că formația mureșeană este singura din cele patru serii care a înregistrat victorii pe linie, același lucru fiind reușit și cu echipa de junioare I, aproape în aceeași componență. Campionatul se întrerupe până în 20 decembrie, când va avea loc ultima etapă a returului 1, în care mureșencele vor primi vizita formației reșițene, iar turul 2 va demara la mijlocul lunii ianuarie.

Marcatoarele CSM în jocul de la Arad au fost: Carola Stîngu 17 goluri, Andreea Târșoagă 5, Flavia Munteanu 4, Monica Bărăbaș 3, Maria Ola 2, Sarah Darie 2, Georgeta Bucin 2 și Carina Ghemeș 1.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE