Home / Eveniment / Artiști din șase țări sunt invitați la Târgu Mureș în cadrul proiectului Europoly, la UAT
Participanții la conferința de presă (Foto: Andrei Vornicu)

Artiști din șase țări sunt invitați la Târgu Mureș în cadrul proiectului Europoly, la UAT

Distribuie

Între 13 și 15 noiembrie are loc vizita de lucru din cadrul proiectului Europoly la care Universitatea de Arte din Târgu-Mureș este partener.

Proiectul Europoly este co-finanțat prin programul Europa pentru cetățeni și vizează combaterea euroscepticismului prin activități de networking și explorarea unor modele de bună practică ale municipalităților și organizațiilor din Uniunea Europeană. Țările partenere sunt Italia, Spania, Ungaria, Slovenia, Croația, Bulgaria și România – reprezentată prin Universitatea de Arte din Târgu-Mureș.

Europoly este al cincilea proiect cu finanțarea europeană pe care UAT îl are în implementare, după Fabulamundi, Make a move, Acces egal la educație pentru minoritățile etnice din România și UAT’s next.

După ce participanții au vizitat Sighișoara și s-au cunoscut mai bine, au participat la o conferință de presă alături de organizatorii Camilla Donati, coordonator de proiect pentru Centrul Diego Fabbri și Lector univ. dr. Eugen Păsăreanu, responsabil local al proiectului. Evenimentul a avut loc în foaierul Univeristății de Arte din Târgu Mureș.

Eugen Păsăreanu a precizat că, împreună cu colegii din Croația, va demara în curând un nou proiect, intitulat Make a move, care va fi adresat artiștilor independenți din aria teatrului de mișcare (movement-based theatre).

„Proiectul Europoly pornește de la premiza că există o generație mai înaintată în vârstă care manifestă o atitudine mai eurosceptică față de generația mai tânără. Împreună cu participanții la acest proiect vom purta o serie de discuții, iar tema principală va fi Tații și fiii. Vom încerca să înțelegem care sunt motivele pentru care generația mai tânără percepe Uniunea Europeană într-un mod mai pozitiv. Fiecare țară participantă își va aduce propria contribuție la dezbatere. Vom viziona spectacole ale studenților Universității de Arte din Târgu Mureș, după care vom viziona filme. La finalul proiectului, va avea loc un ultim eveniment, în cadrul Zilei Europei, în care vom prezenta rezultatele proiectului și vom trece în revistă concluziile temelor discutate”, a declarat Camilla Donati.

Andrei VORNICU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Talismanele primăverii, comercializate în centrul Târgu Mureșului

Distribuie Târgu Mureșul celebrează apropierea tot mai tangibilă a primăverii prin intermediul unui eveniment impregnat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.