VIDEO: O nouă filmare aeriană cu şantierul Autostrăzii, loturile dintre Iernut şi Câmpia Turzii Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2184 Vizualizări

VIDEO: O nouă filmare aeriană cu şantierul Autostrăzii, loturile dintre Iernut şi Câmpia Turzii

Duminică, 04.11.2018, unul dintre pasionații de infrastructură de pe forumul nostru a filmat din dronă cele două loturi ale Autostrăzii A3 dintre Câmpia Turzii și Iernut. Urmăriți clipul video care prezintă o comparație cu stadiul de la ultima filmare aeriană din 23.09.2018: https://youtu.be/7WSTO8igk1Q.
https://www.youtube.com/watch?v=7WSTO8igk1Q&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3dPQWd0uCQ6OHU4iwZ5PMjZ5rkX6dB9ytwAJpiHUQvXCfyuoca9UiHFdg

Pe primul tronson (Câmpia Turzii-Chețani, 15,7 km) avansul este insesizabil, constructorul (Straco) lucrând la terasamente în două zone restrânse și la o mică parte din structuri. Mobilizarea este complet nesatisfăcătoare pentru o autostradă de o asemenea importanță.

Se pare că problemele financiare cauzate de insolvență, cât și de neasumarea unor plăți din partea CNAIR pentru lucrări și servicii executate, au condus la dispariția majorității subcontractorilor. În ritmul actual, șansele de finalizare în 2020 sunt tot mai mici (de 2019 nici nu poate fi vorba).

Pe următorul lot (Chețani-Iernut, 17,9 km), asocierea Astaldi-Max Boegl se confruntă cu probleme în ultima perioadă. După o primă parte a anului în care lucrările au progresat într-un ritm alert, intrarea în insolvență a italienilor de la Astaldi la sfârșitul lunii septembrie a dus la o reticență a furnizorilor de materiale, dar și a subcontractorilor.

Rezultatul? Viteza de execuție a scăzut semnificativ, iar finalizarea acestui segment în 2019 este pusă sub semnul întrebării. Singura porțiune care a avansat consistent este cea dintre DN14A (unde se dorește construirea unei descărcări provizorii în 2018) și limita lotului, la conexiunea cu tronsonul celor de la Geiger (Iernut-Ogra).

Solicităm oficialilor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să fie mai proactivi în deblocarea plăților, rezolvarea disputelor contractuale dar și în aplicarea măsurilor care se impun astfel încât antreprenorii să se mobilizeze corespunzător, poate chiar prin plata directă a subcontractorilor și furnizorilor.

(Sursa: pagină Facebook, Asociaţia Pro Infrastructură; Foto: Alexandru DUMA)

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE