Home / Slider / Dublu eveniment şahistic la Hotel „Grand”

Dublu eveniment şahistic la Hotel „Grand”

Distribuie

Hotelul „Grand” din Târgu-Mureş a găzduit duminică, 11 noiembrie, un dublu eveniment şahistic organizat de clubul local ACS Juvenes: un concurs internaţional de şah rapid intitulat „Pion Campion” şi un simultan denumit… „Altfel”, deoarece a fost susţinut de un trio redutabil alcătuit din Barátosi Dániel (maestru internaţional), Dan Văsieşiu (maiestru internaţional) şi Victor Văsieşiu (maestru FIDE).

Indianul Visakh, cel mai bun

După şapte runde şi aproximativ şase ore de confruntări care mai de care mai spectaculoase, la care şi-au adus aportul 34 de participanţi printre care şi maestrul internaţional indian Visakh Narayann Rajeswari, organizatorii concursului internaţional de şah rapid „Pion Campion” au oferit diplome, trofee şi premii celor mai buni competitori.

În clasamentul general la Open, primele cinci poziţii au fost ocupate, în ordine, de: Visakh Narayann Rajeswari (locul 1, cu 6 puncte şi jumătate), Mihnea-Ionuţ Ognean (locul 2, cu 6 puncte, CS Universitar Ploieşti), Barátosi Dániel (locul 3, cu 5 puncte şi jumătate, ACS Şah Club Vados Arad), Victor Văsieşiu (locul 4, cu 5 puncte, CSŞ Târgu-Mureş) şi Alexandru-Virgil Chiheri (locul 5, cu 5 puncte, ACS Juvenes Târgu-Mureş).

La categoria Fete, cea mai bună a fost Ariana-Roxana Ciocan (cu 3 puncte, CSŞ Târgu-Mureş), urmată de Lilla Vrencian (cu 3 puncte, CS AL CN Aprily Lajos Braşov).

La categoria Junioare, a triumfat tot Ariana-Roxana Ciocan, în timp ce la categoria Juniori cel mai bun a fost Ştefan Şerban (cu 2 puncte şi jumătate, ACS Juvenes Târgu-Mureş).

Totodată, organizatorii au acordat o distincţie specială, pentru „Cel mai bun târgumureşean”, lui Alex Pop (CS Otopeni), care a încheiat turneul Open pe locul 6, cu 4 puncte şi jumătate.

Premiile „puse la bătaie” au fost de 350 de lei (locul 1), 250 de lei (locul 2), 150 de lei (locul 3), 100 de lei (locul 4) şi 50 de lei (locul 5).

Meciul Carlsen – Caruana, comentat live la Casa Berii „Ursus”

În premieră pentru iubitorii şahului din judeţul Mureş, meciul pentru titlul de campion mondial dintre Magnus Carlsen şi Fabiano Caruana poate fi comentat live la Casa Berii “Ursus”/ Jazz & Blues Club din Târgu-Mureș, strada Sinaia nr. 3.

Meciul a început în data de 9 noiembrie, şi a continuat/continuă în zilele de 9, 10, 12 ,13, 15 ,16, 18 ,19, 21, 22, 24 și 26 noiembrie. Pe 28 noiembrie va avea loc ceremonia finală și tie-break, dacă va fi cazul.

Partidele încep la ora 17.00 în România (ora 15.00 în Londra) şi sunt comentate live de maestrul internaţional Barátosi Dániel şi de invitaţii săi.

Text şi foto: Alex TOTH

 

 

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.