Caravana „Azi sunt profu’ tău de sport”, pentru elevii maghiari Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 157 Vizualizări

Caravana „Azi sunt profu’ tău de sport”, pentru elevii maghiari

Junior sport în limba maghiară, premieră județeană

În sala de sport a Liceul cu Program Sportiv „Szász Adalbert” din Târgu-Mureș a avut loc o festivitate în cadrul căreia a fost prezentată ediția în limba maghiară a revistei Junior Sport Mureș. Revista lansată în urmă cu un an în limba română, ca proiect pilot inițiat de către Asociația Junior Sport, primul județ în care a fost realizat fiind Mureș, cu sprijinul Consiliului Județean Mureș, în calitate de partener principal, a editat un număr de 6 500 de exemplare în limba maghiară. Acestea vor fi distribuite gratuit în școli din Târgu-Mureș și în localitățile care au sprijinit proiectul: Sovata, Miercurea Nirajului, Sângiorgiu de Pădure, Sângiorgiu de Mureș, Pănet, Fântânele, Acățari, Livezeni, Bălăușeri, Eremitu, Sânpaul, Aluniș, Brâncovenești, Gornești și Ernei.

Distribuirea va decurge la fel cum s-a procedat și cu ediția în limba română, prin acțiunea derulată sub lozinca „Azi sunt profu’ tău de sport”, sub îndrumarea filialei Reghin a Asociației Sportul pentru Toți.

Autografe de la foste glorii, dar și de la colegi

La eveniment au participat alături de organizatori și unii dintre sponsori, mai multe glorii ale sportului mureșean, alături de speranțe, sportivi și antrenori care se regăsesc în paginile unei reviste de o grafică deosebită, care cuprinde 104 pagini. Printre cei prezenți s-au aflat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș, partener principal, Illés Ildikó, inspector școlar general adjunct, partener susținător, Beatrice Mercado, președinte Asociația Junior Sport, inițiator Caravana Junior Sport, Alin Romulus Păcurar, președinte Asociația Sportul pentru Toți Reghin, Bálint Zsombor, director editorial al Revistei Junior Sport Mureș, ediția în limba maghiară, Kádár Zoltán, redactor șef Revista Junior Sport Mureș și coordonator proiect, primarii comunelor Pănet (Bodó Előd Barna) și Sângeorgiu de Mureș (Sófalvi Sándor Szabolcs), Biró Zsolt, deputat UDMR, dar și câțiva dintre cei care pot fi regăsiți în paginile revistei: Klósz Péter (președintele Federației Române de Triatlon), Horváth Attila (antrenor Arte Marțiale), Kovács Ella (atletism), Simon László Jr. (antrenor lupte), Fazakas Árpád (fotbal), Hajnal Gyula (fotbal), Ungvári Evelyn (campioană la tenis de masă, elevă în clasa a VII-a la LPS), Ungvári Imola (antrenor tenis de masă), Szeghalmi Andrea (antrenor natație), Mészáros Balázs (natație, elev în clasa a IX-a la LPS și alții.

Festivitatea a demarat cu câteva demonstrații de gimnastică ritmică, Jiu Jitsu și scrimă, după care directorul școlii gazdă, Csiki Zsolt a salutat această ințiativă, iar invitații și susținătorii proiectului au rostit la rândul lor câte un scurt discurs. „Acest proiect este lăudabil și îi felicit pe toți cei care s-au implicat pentru realizarea lui. Consider că este foarte important ca un număr cât mai mare de copii să poată face cunoștință cu foste glorii, să cunoască sportivii de valoare ai județului, ce performanțe au obițținut aceștia și să aibă totodată exemple de urmat”, a spus președintele Consiliului Județean Mureș Péter Ferenc.

La final cei înșirați în rândurile de mai sus au oferit autografe copiilor prezenți care au primit primit exemplarul, inclusiv de la colegii de școală cu rezultate deosebite, care se regăsesc în revistă.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE