Hotărâre de Guvern: Întreprinderile mijlocii își vor putea plăti, din nou, contribuțiile în județele lor Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 227 Vizualizări

Hotărâre de Guvern: Întreprinderile mijlocii își vor putea plăti, din nou, contribuțiile în județele lor

Guvernul a adoptat o hotărâre prin care, conform legii propuse de UDMR și adoptate de Legislativ, întreprinderile mijlocii își vor putea plăti, din nou, contribuțiile la administrațiile fiscale din județele în care au înregistrate sediile, informează Biroul de presă al UDMR.

Potrivit sursei citate, deși Executivul a amânat de două ori până acum implementarea Legii nr. 30/2018, propusă de legiuitorii Uniunii, prin Hotărârea Guvernului Nr. 884/2018 a dispus, acum, descentralizarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Prin urmare, reprezentanții întreprinderilor mijlocii nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze la direcțiile regionale a acestei instituții pentru a-și plăti contribuțiile fiscale.

„Un antreprenor din județul Mureș, spre exemplu, a fost nevoit să parcurgă sute de kilometri până în Brașov, iar un sătmărean sau bihorean până la Cluj pentru a plăti taxele și impozitele”,  a declarat Cseke Attila, senator UDMR.

Totodată, senatorul Cseke Attila a adăugat că legiuitorii UDMR au elaborat proiectul legislativ pentru că Guvernul tehnocrat a centralizat, de pe o zi pe alta, organizarea obligațiilor fiscale a întreprinderilor mijlocii din județe în centrele regionale.

“Statisticile arată, însă, că nivelul de încasare a acestor taxe a scăzut după reorganizare”, se mai arată în comunicat.

(Redacţia)

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE