Smart University, proiect UMFST prezentat la Conferința de Medicină Personalizată 2018 Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 272 Vizualizări

Smart University, proiect UMFST prezentat la Conferința de Medicină Personalizată 2018

Centrul pentru Inovație în Medicină, în parteneriat cu Administrația Prezidențială, a organizat marți, 13 noiembrie, la București, Conferința de Medicină Personalizată 2018 intitulată „Re-Gândim Medicina: prin inovaţie digitală și inovaţie analogică”, care a adus în discuție importanța integrării noilor tehnologii în practica medicală și rolul central al resursei umane adaptate unui domeniu în continuă evoluție, informează Blogul UMFST Târgu-Mureş.

Potrivit sursei citate, UMFST Târgu-Mureș și Liga Studenților din Târgu-Mureș au fost reprezentate la conferință de către studentul Iuliu Cocuz, secretar general al Ligii Studenților din Târgu Mureș și vicepreședinte financiar al Federației Asociațiilor Studențești în Medicină din România (FASMR).

„Evenimentul a avut loc în contextul preluării de către România, de la 1 ianuarie 2019, a Președinției Consiliului Uniunii Europene. Temele prezentate reprezintă fundamentul unui viitor în care actualii studenți la medicină din România vor profesa, astfel încât reprezentarea noastră la un astfel de eveniment certifică încrederea și speranța dintre generații”, a transmis Iuliu Cocuz.

La UMFST Târgu-Mureș, unul dintre cele mai inovatoare proiecte este reprezentat de crearea și implementarea conceptului Smart University, patentat de UMFST și apărut în urma unei colaborări a Universității cu renumita companie IBM în cadrul programului acesteia de responsabilitate socială. Migrarea în spațiul virtual a numeroase proceduri educaționale, a managementului academic, a activităților administrative fac din UMFST Târgu-Mureș o universitate modernă, dinamică, care s-a adaptat schimbărilor induse de dimensiunea nouă a spațiului informațional și de IT.

În același timp, Liga Studenților promovează inovația digitală și inovația în medicină, dovadă fiind gradul științific ridicat pe care Congresul International pentru Studenţi, Tineri Doctori şi Farmacişti „Marisiensis” îl oferă.

“În cadrul conferinței, Iuliu Cocuz și Teodor Cristian Blidaru, student la UMF „Carol Davila” din București, în calitate de membri ai Cosiliului Director al FASMR, federație în care LSTGM este membră cu drepturi depline, i-au oferit conf. dr. Diana Loreta Păun, consilier de stat, Departamentul de Sănătate Publică, Administraţia Prezidenţială, titlul de membru de onoare al FASMR pentru susținerea oferită mediciniștilor din România”, se mai menţionează pe Blogul UMFST Târgu-Mureş.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE