Home / Cultură / Centenarul sărbătorit de Asociația Tinerilor Basarabeni din Mureș

Centenarul sărbătorit de Asociația Tinerilor Basarabeni din Mureș

Distribuie

Asociația Tinerilor Basarabeni din Mureș sărbătorește în perioada 23-24 noiembrie alături de Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologii din Târgu-Mureș și Primăria Municipiului Târgu-Mureș, Centenarul Marii Uniri.

„Anul 2018 este un an de o deosebită importanță pentru toți românii, de la Nistru până la Tisa. Asociația Tinerilor Basarabeni din Mureș dorește să contribuie la celebrarea a 100 de ani de la Marea Unire și își propune organizarea unui festival cu titlul „100 ani de la Marea Unire. Rezultate și perspective economico-politice””, a spus Mihai Timuș, președintele asociației.

Două zile de activități gratuite

Asociația Tinerilor Basarabeni din Mureș (ATBM)  este o organizație non-profit, apolitică, care are scopul de a asigura respectarea drepturilor și libertăţilor studenților și elevilor basarabeni din Târgu-Mureș și de a promova interesele acestora la nivel local, naţional și internaţional. Fiind un ONG, ATBM pune accent pe promovarea voluntariatului în rândul tinerilor și îi încurajează în implicarea lor în calitate de voluntari la cât mai multe activități.

Vineri, 23 noiembrie, de la 10.30 va avea loc festivitatea de deschidere în Sala de ședințe a Primăriei Municipiului Târgu-Mureș, urmată fiind la ora 15.00 de workshopul „Evoluția și perspectivele educației financiare din România” (Proiect BCR „Școala De Bani”) în sala R 33 în clădirea UMFST de pe str. Nicolae Iorga, nr. 1 și la final, de la 18.30 o proiecție de film documentar „Marea Unire – România, la 100 de ani” în aceeași sală.

Sâmbătă, 24 noiembrie, ziua va începe la ora 11.00 cu un workshop intitulat „Perspective istorico-juridice privind unirea Republicii Moldova cu România” unde va vorbi asist. univ. drd. Cazac Dumitru, la Centrul de Excelență UMFSTde pe Str. Plutelor nr. 2, ziua încheindu-se cu niște concursuri sportive de Volei de la ora 15.00 la sala de sport de pe P-ța. Republicii nr. 38.

Intrarea este liberă și participanții sunt bineveniți.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

”Pactul pentru Tineri” la Târgu Mureș, strategii de diminuare a abandonului școlar

Distribuie Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) a organizat astăzi, 28 martie 2024, la Liceul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.