Profu’ de sport, în acțiune Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 555 Vizualizări

Profu’ de sport, în acțiune

După lansarea revistei Junior Sport Mureș, ediția în limba maghiară, eveniment care a avut loc în urmă cu o săptămână la Liceul cu Program Sportiv „Szasz Adalbert” din Târgu Mureș, a debutat și acțiunea „Azi sunt profu’ tău de sport!” pentru elevii din clasele maghiare a județului Mureș, acțiune organizată de către Asociația Sportul Pentru Toți Reghin, în numele Asociației Junior Sport. În cadrul acestei acțiuni, împreună cu mari campioni mureșeni, se vor distribui, gratuit, cele 6500 de exemplare din Revista Junior Sport Mureș, ediția în limba maghiară. După acțiunea de la LPS Târgu-Mureș, au urmat cele de la școlile din comuna Sângeorgiu de Mureș, la Școala Gimnazială Sfântul Gheorghe, urmată de o alta, la Școala Gimnazială „Teleki Domokos” din comuna Gornești și la Gimnaziul Dacia din Târgu-Mureș, acțiunile din această săptămână urmând să se încheie vineri, 23 noiembrie, la Miercurea Nirajului.

37,36,321,328.666748

Edilii, susținători și participanți la proiect

În fiecare localitate, în fruntea sportivilor de frunte mureșeni prezenți, s-a aflat primarul localităților care susțin acest proiect.

La Sângeorgiu de Mureș au fost distribuite astfel 300 de exemplare, iar alături de primarul Sófalvi Sándor Szabolcs s-au aflat fostul internațional de fotbal Hajnal Gyula, Ladislau Simon Jr., antrenor de lupte, fiul fostului campion mondial, dar și alți sportivi originari din localitate, cum sunt Bartha Ilona (campioană mondială la popice) și Berki András (multiplu campion național și balcanic la tir cu arcul), Ilarie Opriș, o mare personalitate a comunei, care a editat și o carte despre sportivii născuți în această comună. Ca o surpriză suplimentară, edilul comunei a organizat și o mică gală de premiere, acordând diplome sportivilor originari din acestă comună, profesorilor de educație fizică și sport din școală. Ca la fiecare acțiune din cadrul Caravanei, au avut loc demostrații sportive, dans acrobatic, scrimă și lupte, iar la final cei prezenți în sală  dintre cei care apar în revistă au acordat autografe.

La „escala” din comuna Gornești au fost de asemenea prezenți edilii comunei, primarul Kolcsár Gyula și viceprimarul Szabó Ernö, Budai Barna Loránd, antrenor la Clubul de fotbal ACS Sporting și Ibolya Teréz Szepessy, fostă atletă, actualmente director adjunct și profesor de educație fizică și sport al Școlii Gimnaziale „Teleki Domokos”. Profu’ de sport a fost același Hajnal Gyula, iar invitați speciali au fost micii fotbaliști antrenați de Budai Barna Loránd, câștigători la nivel județean a Cupei Satelor, care au disputat un meci demonstrativ cu elevii școlii.

34,35,294,302.558685

La acțiunea de la Gimnaziul Dacia profu’ de sport a fost de această dată fosta mare campioană a atletismului românesc, cea numită „Regina celor două tururi”, Ella Kovács, iar la cea de la Miercurea Nirajului și-a anunțat prezența Illés Ildiko, inspector școlar general adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Mureș, partener susținător al acțiunii, fotbalistul mureșean Fülöp István (originar din Dumbrăvioara), momentan legitimat la ACS Sepsi Sfântu Gheorghe și, bineînțeles, primarul Toth Sándor, mare iubitor de sport, fost component și căpitan al echipei de fotbal din Miercurea Nirajului.

Aventura contină

Distribuirea celor 6500 de exemplare, dintre care 3000 au fost realizate cu sprijinul Consiliului Județean Mureș, partenerul principal al Caravanei Junior Sport va continua. Acestea vor fi împărțite în perioada următoare în Târgu Mureș (toate școlile), Reghin (toate școlile), Sighișoara (Școala Gimnazială „Aurel Moșora”, Târnăveni (Școala Gimnazială „Traian”), Luduș (Școala Gimnazială nr. 1), Sărmașu (Liceul Teoretic „Samuil Micu”), iar restul de 3500 de exemplare, tipărite cu sprijinul administrațiilor locale, vor fi distribuite în localitățile: Sovata, Miercurea Nirajului, Sângeorgiu de Pădure, Sângeorgiu de Mureș, Pănet, Fântânele, Acățari, Livezeni, Bălăușeri, Eremitu, Sînpaul, Aluniș, Brâncovenești, Gornești și Ernei.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE