FOTO, VIDEO: Reghinenii, absenți la întâlnirea cu Ciprian Porumbescu și Bartók Béla Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 320 Vizualizări

FOTO, VIDEO: Reghinenii, absenți la întâlnirea cu Ciprian Porumbescu și Bartók Béla

Melomanii reghineni au avut parte luni seara, la Casa Municipală de Cultură „Eugen Nicoară”,  de un nou cadou muzical oferit de Asociația The Tiberius Festival din Târgu Mureș,  o serbare muzicală internațională a Centenarului Unirii.

Protagoniștii serii  au fost  membrii Cvartetului Tiberius (Molnár Tibor, vioara I. Lokodi Károly, vioara a II-a, Molnár József, violă și Zágoni Előd, violoncel) muzicienii care vin cu tot dragul să le cânte reghinenilor. La așa drag frumos, de a veni și a cânta muzici frumoase, se pare că răspunsul reghinenilor nu a fost unul pe măsură, dacă am putut număra vreo 20 de melomani care au venit la întâlnirea de luni seara cu muzica cea frumoasă. Asta e, fericiți cei care au fost, binecuvântați de o seară plină de farmecul muzicii.

Recitalul Cvartetului Tiberius a debutat cu lucrarea „Pe Argeș în sus” semnată de Theodor Grigoriu, urmată de minunata compoziție ”Patru bagatele” de Răzvan Metea.

A venit apoi rândul lui Ciprian Porumbescu, cu a sa minunată Baladă (transcriere de Molnár Tibor), după care Bartók Béla a monopolizat programul serii, grație compozițiilor ”Piccola suite paesana” (transcriere de Csiki Boldizsár, din piesele lui Bartók Béla), ”Dansuri populare românești din Ardeal” (transcriere de Dan Variu) și ”Seară la secui” (transcriere de Apostolache K. Zeno).

Ce ar mai fi de spus, dincolo de farmecul muzicii dăruită de membrii Cvartetului Tiberius, decât bucuria împărtășită de cei prezenți. Cât despre cei care au lipsit, le spun că au ratat o seară frumoasă, plină de muzici frumoase.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE