”Abonament pentru Comunitate”, locul unde proiectele prind viață Reghin
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 304 Vizualizări

”Abonament pentru Comunitate”, locul unde proiectele prind viață

Reghinenii cu drag pentru comunitatea din care fac parte, au onorat cu prezența, marți, 27 noiembrie, în Clubul Dogma Pubs & Coffee la sesiunea de toamnă din cadrul proiectului ”Abonament pentru Comunitate”. Cu acest prilej, au fost prezentate cele trei proiecte, coordonatorii acestora încercând să-i convingă pe reghineni că demersul lor merită finanțat.

Soluții pentru revitalizarea Parcului Tineretului 

Primul proiect prezentat a fost ”Revitalizarea Parcului Tineretului”(înființarea unei pietonale și traseu de bicicletă în împrejurimile parcului), coordonat de Komes Dániel.

Komes Dániel-”Revitalizarea Parcului Tineretului”

„Proiectul are în vedere realizarea unui traseu pietonal, şi de bicicletă, în împrejurimea Parcului Tineretului de-a lungul Canalului Morii, braţul vechi şi braţul actual al Mureşului și plasarea de panouri info despre floră şi faună în zona Mureşului Vechi. Proiectul răspunde mai multor probleme cu care se confruntă orașul: conştientizarea valorii şi istoria mediului înconjurător, încurajarea traficului pietonal şi de biciclete, un început pentru înfiinţarea pistelor de bicicletă în oraş. Suma estimată a proiectului este de aproximativ 3.400 de lei. Implicarea comunității este cheia acestui proiect, să putem curăța împreună traseul, în realizarea construcțiilor ușoare prin intermediul workshopurilor, sau,  dacă sunt lucrări de teren, organizarea unei activități de tip clacă. Orice idee sau contribuție cu materiale în ce privește mobilierul urban sau orice altă contribuție la proiect este una binevenită”, a precizat Komes Dániel.

”Handmade in Reghin – de la hobby la antreprenoriat”

Al doilea proiect a fost ”Handmade in Reghin – de la hobby la antreprenoriat”, coordonat de Alexandrina Biriș și Diana Bejan,  care își  popune să aducă în același loc creatorii de handmade, de succes, din comunitatea locală, cu reghineni care iși doresc să învețe din experiența lor – începând de la abilități practice creative din diverse arte până la gestionarea propriei afaceri născute dintr-un hobby.

Diana Bejan – ”Handmade in Reghin – de la hobby la antreprenoriat”

„Obiectivul proiectului este să aducem împreună creatorii de handmade din Reghin alături de cei de succes, dar și de cei care au reușit să treacă de faza de hobby, pentru a crea împreună o comunitate  de creatori noi de handmade și pentru a dezvolta relații profesionale și interumane. Concret, ne-am propus să facem 12 workshopuri de handmade, dintre care  10 workshopuri vor fi art & craft și artizanat, unul de legalizare, aspect extrem de important  atunci când vorbim de antreprenoriat, și un workshop de marketing și vânzări pentru viitorii artizani. În cadrul unui workshop ne propunem să avem și o parte practică pentru dezvoltarea abilităților, pentru care am și solicitat o mare parte din finanțare. Prin acest aspect vom reuși să achiziționăn materiale, ustensile, pentru a putea crea împreună cu participanții, diverse obiecte din artele pe care creatorii le vor expune. O dată cu dezvoltarea acestei părți practice, creatorii de handmade care susțin workshopurile  îi vor învăța pe noii artizani de unde să se inspire, de unde să-și cumpere materiale, sprijin cu anumite materiale astfel ca aceștia să-și poată dezvolta talentul.  A  doua parte, care se întrepătrunde cu prima, este una mai teoretică, și anume, cum trecem de la hobby la antreprenoriat. Cei care vor susține workshopurile, deja au trecut de faza de hobby, au creat din asta o sursă extra de venituri, sau și-au creat chiar un business, și atunci vor putea să-i  învețe pe  noii artizani care sunt platformele de vânzare, cum să-și facă promovare și cum să-și expună noile produse”, a precizat Diana Bejan.

Proiect pentru câinii fără stăpân

Al treilea proiect prezentat reghinenilor a fost legat de gestionarea situației câinilor vagabonzi. „Proiectul ”Bunăstare pentru oameni și animale”, coordonat de Oana Alexandra Pașcu și Ramona Dan, își propune gestionarea situației câinilor vagabonzi într-un mod uman, civilizat, concomitent cu conștientizarea populație că este responsabilă pentru această situație. Soluția propusă este desfășurarea unei campanii pentru informare și educare a comunității asupra: obligativităţii sterilizării şi microcipării câinilor şi pisicilor proprii, cu scopul de stopa abandonul şi astfel de a elimina principala cauză a existenţei animalelor fără stapân; derulării unei campanii permanente de vaccinare, microcipare şi sterilizare a animalelor din localitate; existenței programului de adopții.

Oana Alexandra Pașcu și Ramona Dan – ”Bunăstare pentru oameni și animale”

„Prin acest proiect, dorim să organizăm mai multe campanii de promovare a adopțiilor pentru căței, campanii de sterilizări gratuite pentru câini și pisici, astfel să reducem numărul animalelor fără stăpân, modalitate care în prezent este una din cele mai utile și mai umane. De asemenea, dorim să organizăm lecții deschise în școli , campanii de informare și conștientizare a populației. Comunitatea, în viziunea noastră, se poate implica direct prin participarea la campaniile de adopții, chiar să ofere găzduire până la adopția finală, și nu n ultimul rând  donați de hrană pentru cățeii din adăposturi. De asemenea, în campaniile de sterilizări avem nevoie de voluntari, să reușim să responsabilizăm stăpânii de câini și pisici să-i aducă la sterilizat, să reușim să facem mai mulți pași pentru a opri situația  tristă a abandonurilor de pui care sunt aruncați pe drum. La fel,  și cadrele didactice, împreună cu elevii, pot organiza lecții deschise în cadrul orelor sau în diferite programe de genul ”Săptămâna altflel”, pot apela la noi pentru materiale informative, sau chiar să ne invite să facem diverse prezentări pe tema bunăstării și protecției animalelor”, a precizat Oana Alexandra Pașcu.

Nou record la sesiunile „Abonament pentru Comunitate”

Cristian Man-coordonator Fondul Comunitar Reghin

După prezentarea celor trei proiecte s-a trecut la partea de donații, fapt care a consemnat un nou record în ce privește sesiunilor „Abonament pentru Comunitate”, respectiv suma de 16.985 lei. Din suma totală, 4.370 de lei  a fost destinată proiectului ”Handmade in Reghin – de la hobby la antreprenoriat”, 6.025 pentru proiectul Bunăstare pentru oameni și animale”și 6.590 lei pentru proiectul ”Revitalizarea Parcului Tineretului”.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE