Home / Eveniment / Ceas unicat dedicat orașului Alba Iulia de către Rotary Club Alba Iulia. Ceasul are forma aparatului foto folosit de Samoila Mârza

Ceas unicat dedicat orașului Alba Iulia de către Rotary Club Alba Iulia. Ceasul are forma aparatului foto folosit de Samoila Mârza

Distribuie

Un ceas stradal, special, unicat, care omagiază aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire, a fost dăruit orașului Alba Iulia, de către Club Rotary Alba Iulia.

Potrivit ziarulunirea.ro, construcția are structură metalică și forma aparatului foto folosit de Samoila Mârza, fotograful Unirii, iar mecanismele beneficiază de antenă GPS, care permite reglaje automate la schimbarea orei, primăvara și toamna. De asemenea, ceasul este inscripționat cu logo-ul Rotary Club Alba Iulia District 2241.

 

”Confecționarea ceasului a durat 8 luni, fiind un ceas unicat, după proiectul și ideea clubului Rotary Alba Iulia. Ceasul este donat municipalității și este în forma unui aparat foto, asemănător cu cel al lui Samoilă Mârza, fotograful unirii, singurul care ne-a lasat mărturiile vizuale din timpul evenimentelor de la 1 Decembrie 1918”, a declarat pentru ziarulunirea.ro, Florin Mărginean, președintele Rotary Club Alba Iulia.

Este al doilea ceas stradal digital pe care Rotary Club Alba Iulia l-a făcut cadou orașului, cu ocazia aniversării Centenarului. Primul a fost dăruit Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia.

Peste 500 de rotarieni participă în aceste zile, alături de Rotary Club Alba Iulia, la evenimentele dedicate împlinii a 100 de ani de la Marea Unire din 1918, evenimente care se derulează în perioada 29 noiembrie – 2 decembrie, sub genericul ”Alba Iulia 100”.

Toate acţiunile desfăşurate în acest an de Rotary Club Alba Iulia au loc sub egida Anul Centenarului Marii Uniri.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Bilanțul final al proiectului „Din grijă pentru tine”. Dr. Simona Gurzu: “Doar 30% din cei consultați au fost declarați sănătoși fizic”

Distribuie În intervalul 10-12 martie s-a derulat, la Târgu Mureș, proiectul „Din grijă pentru tine”, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.