Născut de Ziua Imnului Național, distins de Ziua Națională Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 430 Vizualizări

Născut de Ziua Imnului Național, distins de Ziua Națională

Nicolae Teșculă, directorul Muzeului de Istorie din Sighișoara a dat glas Laudatio pentru domnul Adalbert Ștefan Cornel Hausknecht, originar din județul Timiș, distins cu Fibula de la Suseni, la un veac de viață și 100 de ani de la Marea Unire. 


“Domnul Adalbert Ștefan Cornel Hausknecht s-a născut în data de 29 iulie 1918, la Lugoj, unde urmează și cursurile școlii primare. Liceul îl termină la Petroșani, iar după aceea se înscrie la școala de impiegat de mișcare, devenind ceferist. După absolvire lucrează ca impiegat de mișcare la CFR, în mai multe localități, prima dată în Basarabia, apoi, după cel de-Al Doilea Război Mondial, în alte localități cum ar fi Orșova, Domșa, Codnea, Albești și Sighișoara. Ultimii 15 ani de viață lucrează ca operator CFR la Blaj. În 1982 se pensionează ducând o bătrânește liniștită în orașul adoptiv, Sighișoara. Născut la data de 29 iulie, Ziua Imnului Național, în anul 1918, anul Marii Uniri, domnul Adalbert Ștefan Cornel Hausknecht merită pe deplin în anul Centenarului aprecierea și considerația noastră”, a citit Nicolae Teșculă.

Directorul muzeului este, de asemenea, cel căruia i-a fost înmânată distincția Fibula de la Suseni de către prefectul Mircea Dușa.

Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE