Primul eșec al baschetbaliștilor Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 99 Vizualizări

Primul eșec al baschetbaliștilor

Echipa masculină de baschet CSM Târgu-Mureș a suferit în etapa a X-a din grupa valorică C a Ligii Naționale de Baschet Masculin, prima a returului, prima înfrângere din actualul sezon, 96-89 (20-22, 27-14, 22-16, 27-37) în deplasarea de la Galați, cu formația locală Phoenix. Întâlnirea avea miza ocupării primului loc, din momentul în care cele două formații ocupau primele două poziții în clasamentul grupei C. Gălățenii suferiseră singura înfrângere în partida tur de la Târgu-Mureș, scor 93-88 pentru CSM, dar cedaseră fără drept de apel ambele jocuri din Cupa României, susținute înaintea debutului în campionat. Întâlnirea din campionat a arătat însă cu totul diferit, deoarece gălățenii s-au concentrat mai degrabă pe această competiție, lucru care s-a petrecut și în jocul disputat marți seara la Galați. Întâlnirea a fost una cu multe răsturnări de scor în prima parte, cu câte două sferturi câștigate de fiecare formație și un ultim sfert jucat practic „cu garda jos”, cu un total de 64 de puncte în runda finală! Primul sfert a fost foarte echilibrat, în care fluctuațiile au dus scorul de la 12-6 la 17-20, sfert câștigat la un coș avantaj de mureșeni. Apărarea a fost punctul slab al mureșenilor în actul secund, în care gălățenii au avut avantaj de 10 puncte la intrarea în a doua jumătate, chiar 14 în ultimul minut dinaintea pauzei mari. Coșul de 3 puncte al lui Engi a stabilit diferența primei reprize la 11 puncte în favoarea gazdelor (47-36), dar orice era posibil.

 

Final bun, dar tardiv

La revenirea de la vestiare tot gălățenii au fost cei care au controlat jocul, reușind să se desprindă până la aproape 20 puncte. Mureșenii pierduseră ritmul și nu reușeau să revină în joc. Au reușit totuși parțial acest lucru în ultimul sfert, dar unul jucat practic „cu garda jos”, cu un număr record de puncte înscrise într-un singur sfert. Cele 17 puncte avantaj pentru Phoenix înregistrate la ultima pauză era totuși un handicap prea mare. Deși au înscris 37 de puncte în acest sfert, mai multe decât reușiseră în primele două împreună și s-au apropiat la mai puțin de 10 puncte spre final, mureșenii au fost nevoiți ca după tripla reușită cu gălățenii de la începutul sezonului să se recunoască învinși pentru prima dată după 14 jocuri oficiale disputate. Pentru ei urmează o nouă deplasare care se anunță dificilă. În etapa a XI-a, sâmbătă, 8 decembrie, de la ora 17.00, vor juca la CSM Sighetu Marmației. Formația maramureșeană se află provizoriu pe prima poziție, dar are disputat un joc mai mult și a suferit două înfrângeri, cu Phoenix și CSM Târgu-Mureș.

În partida de la Galați pentru mureșeni cele mai multe puncte le-a înscris noua achiziție, sârbul de aproape 32 de ani Maksim Kovacevic, un redutabil „lunetist”, cu 7 (!) reușite de 3 puncte din 12 aruncări și un total de 29. Erenests Kalve a reușit 20 puncte (1×3), Goran Martinic 11 (1), Vladislav Șolopa 10, Sánta Szabolcs 9, Engi Dávid Rosenfeld 6 (1), Bölöni Tamás și Steff Norbert câte 2. A mai jucat Dragoș Onea.

Gălățenii au reușit la rândul lor un total de 15 aruncări de la distanță, fapt care demonstrează carențe în apărarea mureșenilor. Cei mai eficace jucători au fost Philip de Shon Miller, cu 25 puncte (3×3), Marko Perovic 24 și Nebojsa Dukity 16, ultimii doi cu câte patru „treițe”.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE