PSD nu mai conduce singur cu UDMR judeţul Mureş Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3808 Vizualizări

PSD nu mai conduce singur cu UDMR judeţul Mureş

Echipa lui Călin Popescu Tăriceanu din Mureş se constituie din lideri PD, dar şi liberali ce pleacă din PNL. Doru Oprişcan mută din opoziţia de dreapta a lui Cristian Chirteş o serie de jucători din administraţie înspre coaliţia ALDE – PSD.

O listă conţinând aşa-zisa componenţă a noului Birou Politic Judeţean al ALDE Mureş, apărută duminică, 2 decembrie, pe reţeaua de socializare Facebook, a încins spiritele printre internauţii amatori de politică. Câteva ore mai târziu, conducerea PNL Mureş a reacţionat ferm şi a anunţat, printre câteva cuvinte cum ar fi „dezbinare”, „ipocrizie” şi „trădări”, dizolvarea Biroului Politic Local Târgu-Mureş în cazul în care se confirmă „transferul” unor liberali în tabăra ALDE. După câteva zile, respectiv miercuri, 5 decembrie, conducerea ALDE Mureş a lansat în spaţiul public un „îndemn la echilibru”, iar joi, 6 decembrie, grupul consilierilor locali liberali din Consiliul Local Târgu-Mureş a remis un comunicat de presă în care îşi reconfirmă susţinerea pentru proiectele primarului Dorin Florea.

Câţiva liberali, în noua organigramă ALDE Mureş

Pe listă se regăsesc nume cunoscute din mediul politic, economic şi administrativ din judeţul Mureş, printre care şi Claudiu Maior (consilier personal al primarului municipiului Târgu-Mureş, despre care se ştia că este membru al PNL), Radu Roatiş (fost preşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor), Vasile Filimon (fost consilier judeţean, de asemenea cunoscut ca membru al PNL), Sorin Lazăr (manager general al SC Compania Aquaserv), Ani Teglaş (manager general al SC Rotecom, cunoscută, de asemenea, ca membră a PNL) şi Ion Vlasa (antreprenor din Deda).

Iată şi componenţa listei respective, despre care se afirmă că este componenţa Biroului Politic Judeţean al ALDE Mureş: Doru Oprişcan – preşedinte interimar şi 22 de membri: Cristian Cătană, Liviu Botezan, Vasile Cerghizan, Cristian Chertes, Cosmin Duma, Gabriel Dumitrache, Vasile Filimon, Iosif Marin, Sorin Lazăr, Claudiu Maior, Florin Marcu, Ovidiu Moldovan, Mohamed Said, Constantin Nicuşan, Gheorghe Oance, Călin Pop, Andrei Puşcaş, Radu Roatiş, Ion Simon, Ilie Tătar, Ani Teglaş şi Ion Vlasa.

“Dezbinarea, ipocrizia și trădările”, amintite de PNL Mureş

În aceeaşi zi, seara, Biroul de presă al PNL Mureş a reacţionat, prin intermediul unui comunicat semnat de senatorul Cristian Chirteş, preşedintele PNL Mureş.

Potrivit documentului, conducerea PNL Mureş îşi exprimă surprinderea cu privire la prezenţa pe lista ALDE a unor liberali care sunt acuzaţi, mai voalat, de dezbinare, ipocrizie și trădare.

“Am luat la cunoștință de lista apărută astăzi în spațiul public, referitoare la componența noului Birou Politic al ALDE Mureș.
Având în vedere că printre cele 23 de nume prezente în listă se regăsesc și membri din conducerea organizației locale PNL Târgu-Mureș, vom proceda la verificarea confirmării prezenței acestora, ca membri în biroul de conducere al altei formațiuni politice.
În măsura în care lista prezentată în mass media mureșeană se confirmă, Biroul Politic Județean al Partidului Național Liberal va demara demersurile statutare, în vederea dizolvării Biroului Politic Local Târgu-Mureș, având în vedere că secretarul general al PNL Târgu-Mureș este, se pare, membru al altei formațiuni politice.
În mod evident, gestul de înscriere în ALDE al unora dintre membrii acestui grup vine din recunoștința acestora pentru ordonanța de aministie și grațiere, pregătită în laboratoarele Puterii. Ei nu fac decât să devină alte slugi ale lui Dragnea și Tăriceanu, din cauza cărora România va deveni statul-problemă al Uniunii Europene.
Înscrierea în ALDE a acestui grup local vine la numai câteva zile după scrisoarea adresată de liderul grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt lui C.P. Tăriceanu, în care subliniază că „există câteva modificări legislative care generează îngrijorări grave în legătură cu statul de drept.”
Din acest moment, liberalii mureșeni pot porni pe un drum propriu, de pe care vor lipsi dezbinarea, ipocrizia și trădările”, se precizează în comunicatul de presă al liberalilor mureşeni.

„ALDE Mureş îndeamnă la echilibru”

Contactat de cotidianul Zi de Zi marţi, 4 decembrie, deputatul Doru Oprişcan, preşedintele ALDE Mureş, a evitat să confirme sau să infirme veridicitatea listei apărută pe Facebook, dar a promis că formaţiunea politică pe care o reprezintă va remite, în curând, un comunicat de presă pe tema respectivă.

Zis şi făcut, deoarece miercuri, 5 decembrie, Biroul de presă al ALDE Mureş a transmis către mass media un comunicat intitulat „ALDE Mureş îndeamnă la echilibru”, semnat de liderul ALDE Mureş, Doru Oprişcan.

„Respingând conflictele artificial induse în opinia publică de unii politicienii locali, respingând blocajele, sloganele și afirmațiile agresive, ALDE Mureș invită toți actorii politici ai județului la echilibru și cooperare în beneficiul cetățenilor. Totodată, evitând polemicile sterile și comunicatele în “cascadă”, noua echipa ALDE Mureș lucrează și este preocupată de  proiectele imediate ale municipiului Târgu-Mureș și ale județului Mureș. Simplu și transparent, informăm opinia publică din Târgu-Mureș și județul Mureș despre constituirea unui nucleu de oameni puternici care își asumă idealurile și valorile ALDE”, se precizează în comunicatul de presă al ALDE din care lipseşte, totuşi, informaţia cea mai relevantă, respectiv componenţa noului Birou Politic Judeţean.

Primarul Dorin Florea, sprijinit de consilierii PNL

“Saga ALDE – PNL” a continuat joi, 6 decembrie, cu un comunicat de presă asumat de consilierii locali liberali din Consiliul Local Târgu-Mureş: Dumitru Matei, Theodora Benedek, Vasile Miculi, Dumitru Pavel, Călin Moldovan şi Radu Todoran.

“Având vedere evenimentele petrecute în mediul politic târgumureşean, Grupul PNL din cadrul Consiliului Local Municipal Târgu-Mureş doreşte să transmită târgumureşenilor următoarele:

Ne reafirmăm atitudinea faţă de valorile, principiile şi doctrina liberală în baza cărora am acţionat în campania electorală, precum şi în activitatea curentă a Consiliului Local Târgu-Mureş.

Vom sprijini în continuare proiectele primarului Dorin Florea (independent din punct de vedere politic), importante pentru cetăţenii târgumureşeni şi, implicit, pentru municipiul nostru.

Ca atare, dezaprobăm orice ingerinţă care ar putea să aducă atingere scopului pentru care cetăţenii municipiului ne-au ales să-i reprezentăm în cadrul Consiliului Local Municipal Târgu-Mureş”, se menţionează în comunicatul semnat de cei şase consilieri locali liberali din Consiliul Local Târgu-Mureş.

“O parte şi-au scris demisia şi alţii au plecat, doar aşa”

Contactat de cotidianul Zi de Zi joi, 6 decembrie, liderul PNL Târgu-Mureş, Ovidiu Moldovan, a confirmat veridicitatea comunicatului semnat de consilierii locali şi a precizat că o parte dintre liberalii care se regăsesc pe lista membrilor Biroului Politic Judeţean al ALDE Mureş şi-au dat demisia din PNL.

“O parte din ei şi-au dat demisia, dar n-aş putea să zic efectiv care dintre ei. O parte şi-au scris demisia şi alţii au plecat, doar aşa. Din punct de vedere procedural e exact aceeaşi chestie”, a declarat preşedintele PNL Târgu-Mureş.

Înainte de închiderea ediţiei, surse din interiorul PNL Târgu-Mureş ne-au informat, joi după-masă, că Biroul Politic Local al PNL Târgu-Mureş a fost dizolvat.

Alex TOTH

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE