Workshop-uri în domeniul comunicării şi al traducerilor, la UMFST Târgu-Mureş Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 156 Vizualizări

Workshop-uri în domeniul comunicării şi al traducerilor, la UMFST Târgu-Mureş

Departamentul de Filologie al Facultății de Științe și Litere din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) din Târgu-Mureș a organizat luni, 10 decembrie, cu prilejul Zilelor UMFST, două workshop-uri intitulate: „Interpersonal Communication Styles – A Practical Approach”, susținut de către lector univ. dr. Cristina Nicolae, și „Challenges in translating specialised texts. A Practical Approach”, susținut de către conf. univ. dr. Bianca Han.

Potrivit Blogului UMFST Târgu-Mureş, primul workshop s-a axat pe partea practică a comunicării, abordând aspecte precum: comunicarea interpersonală, comunicare verbală versus comunicare nonverbală, proxemica din perspectiva socio-culturală.

„Studenții au analizat toate aceste aspecte în diverse materiale video și texte în care erau prezentate discursuri/situații de comunicare”, a explicat lector univ. dr. Cristina Nicolae.

Cel de-al doilea workshop a pus accent pe problematica traducerii de texte specializate, specifice unor anumite domeniului medical, tehnic, juridic etc. printr-o abordare practică.

„Studenții au intrat în contact cu vocabularul și terminologia specifică și au operat traduceri din limba română în limba engleză și invers”, a precizat conf. univ. dr. Bianca Han.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE