FOTO: Cadou pentru primul zâmbet al noului născut Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 460 Vizualizări

FOTO: Cadou pentru primul zâmbet al noului născut

Miercuri, 12 decembrie, la Secția de Neonatologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, reprezentanţii Kaufland România și ai Organizației ”Salvați Copiii” au oferit mămicilor pe cale să nască 100 de cutii cu produse de igienă și îmbrăcăminte de primă necesitate. Președintele ”Salvați Copiii” Mureș, dr. Meda Neagoe, a explicat că această campanie, ”Primul Zâmbet”, este un model finandez de succes.

”Proiectul ”Primul zâmbet” se referă la cutia cu lucruri necesare în primele zile de viață ale nou născutului, în așa fel încât mămica să se concentreze doar pe primului lui zâmbet. Cutia conține un pachet mare de pamperși, lucruri de îngrijire pentru pielea sensibilă a celor mici care înseamnă șervețele, un șampon delicat, un ulei de corp, șase bucăți de body-uri, șosetuțe și ciorăpei. Această cutie conține și caietul copilului”, a declarat dr. Meda Neagoe, care a mai precizat că acțiunea face parte dintr-un proiect prin care 3.000 de cutii care ajung în 30 de maternități din toată țara, în general la persoanele vulnerabile.

Șefa Clinicii de Neonatologie, dr. Manuela Cucerea, a apreciat la rândul său utilitatea acestui cadou, mai ales că există tendința ca unale mame să refuze vacinurile.

”Sunt informațiile de bază în ceea ce privește îngrijirea nou născutului, și o trecere în revistă a dezvoltării  până la vârsta de 6 ani, inclusiv calendarul vaccinărilor care este foarte bine venit, având în vedere tendința la refuzul vaccinărilor. Unele mămici sunt educate, altele nu, iar maternitatea noastră are chiar acest rol, de a iniția această educare pentru îngrijirea nou născutului, având în vedere sistemul ”Mamă și copil” pe care îl promovăm, și în cele 3-5 zile cât stau aici internați, le insuflăm dorința de a îngriji corect copilul nou născut”, a arătat dr. Cucerea.

Dr. Cucerea a mai subliniat faptul că prin această campanie, ”Primul Zâmbet”, se promovează conceptul finlandez Baby Box – ale cărui rezultate în scăderea mortalității infantile s-au dovedit a fi deosebite. Cu 1,7 decese la 1.000 de născuți vii, Finlanda are la ora actuală cea mai mică rată a mortalității din Europa

Însă, conform Institutului Național de Statistică, în România, mortalitatea infantilă e cea mai ridicată din Europa, cu o valoare de 7 la mie, dublă față de media Uniunii Europene.

V. OANCEA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE