Home / Cultură / FOTO: Biserică săsească din Mureş reparată cu bani donaţi de Ambasada SUA!

FOTO: Biserică săsească din Mureş reparată cu bani donaţi de Ambasada SUA!

Distribuie

Biserica săsească din localitatea mureşeană Daia (comuna Apold), construită în 1447 va fi reparată cu 24.900 de dolari, bani oferiţi vineri, 14 decembrie, la Sibiu, de către ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, episcopului Bisericii Evanghelice din România, Reinhardt Guib, informează www.agerpres.ro. Aceasta este a treia biserică fortificată care se va repara cu banii oferiți de Ambasada SUA, după ce alte două astfel de biserici săseşti au fost renovate în localităţile Movile şi Agârbiciu.

“Modalitate de a respecta cultura României”

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a declarat vineri, la Sibiu, în urma donării unui cec în valoare de 24.000 de dolari episcopului Bisericii Evanghelice din România, Reinhardt Guib, că gestul respectiv “este o modalitate de a respecta cultura României”.

“Deşi vorbim despre o sumă modestă, este vorba despre o modalitate de a respecta cultura României şi de a ajuta la conservarea ei”, a declarat ambasadorul Hans Klemm.

Banii respectivi au fost donaţi în urma înscrierii Bisericii Evanghelice la o competiţie aparţinând programului special al Departamentului de Stat “Fondul Ambasadorial pentru Conservarea Patrimoniului Cultural”.

Potrivit acestuia, şi în 2019 organizaţiile din România vor avea ocazia să acceseze fonduri din partea Ambasadei SUA, în domeniul culturii.

“Este vorba despre un fond mondial, global. În fiecare an se organizează o competiţie la care pot participa organizaţii din întreaga Românie şi din întreaga lume. Finanţarea oferită astăzi este o extensie a unei finanţări oferite iniţial în 2016, însă competiţia este în continuare deschisă, iar dacă această organizaţie reuşeşte să se înscrie în competiţie şi să concureze eficient împotriva altor organizaţii din Europa şi din România, ne-am putea reîntâlni aici cu un nou cec. În ultimii 10-15 ani am avut, probabil, circa 10 proiecte de conservare culturală (…) în întreaga Românie şi încurajez toate organizaţiile să caute informaţiile despre această competiţie pe website-ul ambasadei şi să se înscrie”, a precizat ambasadorul Hans Klemm, potrivit Agerpres.

Episcopul Guib a anunţat că, în urma donaţiei primite de la Ambasada SUA, vor putea începe, anul viitor, lucrările de conservare la biserica fortificată din Daia, unde serviciul religios are loc doar o dată pe lună.

Cu fonduri similare de la Ambasada SUA, s-au făcut reparaţii la două biserici fortificate din judeţul Sibiu, din localităţile Movile şi Agârbiciu.

(Redacţia)

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.