Deputatul USR Lavinia Cosma, întrebări către conducerea CNAIR pe tema Centurii Municipiului Târgu-Mureș Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 312 Vizualizări

Deputatul USR Lavinia Cosma, întrebări către conducerea CNAIR pe tema Centurii Municipiului Târgu-Mureș

Deputatul USR de Mureş Lavinia Cosma a adresat Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR)  un set de întrebări cu scopul de a clarifica situaţia Variantei de Ocolire Târgu-Mureş (Centura Municipiului Târgu-Mureş).

Potrivit unui comunicat remis de deputatul USR Lavinia Cosma, întrebările adresate conducerii CNAIR sunt următoarele:

  1. Care este stadiul fizic al lucrărilor realizate la Varianta de Ocolire a Municipiului Tîrgu Mureș până la momentul încetării contractului de execuție încheiat cu firma Copisa Constructora Pirenaica?
  2. Ce sume au fost achitate constructorului spaniol Copisa Constructora Pirenaica până la rezilierea contractului? Există sume restante care trebuie achitate constructorului?
  3. Care au fost motivele care au stat la baza încetării contractului cu firma Copisa Constructora Pirenaica?
  4. CNAIR a solicitat/va solicita daune companiei Copisa Constructora Pirenaica pentru întârzierea lucrărilor la Varianta de Ocolire a Municipiului Tîrgu Mureș?
  5. Cum a monitorizat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere derularea contractului de execuție din 2014 până la încetarea sa în 2017 (precizați controalele pe care responsabilii din CNAIR le-au efectuat, data la care au avut loc aceste controale și care au fost constatările și recomandările)?
  6. În timpul derulării contractului au fost mai multe sesizări referitoare la proiectul tehnic al centurii, confirmați sau infirmați aceste probleme? Dacă răspunsul este afirmativ, care au fost aceste nereguli semnalate? Intenționează CNAIR să refacă proiectul tehnic?
  7. Când va lansa CNAIR licitația pentru continuarea execuției Variantei de Ocolire a Municipiului Tîrgu Mureș și care e orizontul de timp de finalizare a lucrărilor?
  8. Vă solicit să îmi puneți la dispoziție o copie după documentul de încetare a contractului de execuție încheiat cu firma spaniolă Copisa Constructora Pirenaica.

„Pentru o corectă informare, voi reveni cu răspunsurile pe care le voi primi de la CNAIR”, a precizat Lavinia Cosma, deputat USR.

(Redacţia)

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE