Home / Cultură / FOTO: Zi de sărbătoare în Filia Ernei – Protopopiatul Târgu-Mureș

FOTO: Zi de sărbătoare în Filia Ernei – Protopopiatul Târgu-Mureș

Distribuie

Sâmbătă, 15 decembrie, cu binecuvântarea IPS Irineu al Alba Iuliei, la Biserica cu hramul ,,Sf. Prooroc Ioan Botezătorul” din localitatea Ernei, filie a Parohiei Ortodoxe Sângeru de Pădure, unde preot paroh este părintele Dumitrescu Mihai, s-a savârșit slujba de sfințire a Tricolorului și a Monumentului “Crucea Sf. Ioan” , care are o înălțime de 5 metri și o greutate de 630 de kilograme, amplasate în incinta lăcașului de cult.

Acest monument s-a ridicat cu sprijinul credinciosilor din Ernei, a Consiliului Judeţean Mureş, în amintirea și spre cinstirea eroilor martiri ai neamului românesc.

Slujba de sfințire a fost oficiată la ora 10.00, de către P.C. Pr. Protopop al Târgu-Mureșului – Olimpiu Zăhan, înconjurat de un sobor de preoți.

La acest eveniment emoționant au participat oficialități județene  și numeroși credincioși din localitate şi din împrejurimi, îmbrăcați în straie populare tradiționale românești.

Dupa terminarea slujbei de sfintire, la căminul cultural din Sângeru de Pădure, grupul de elevi ai Liceului “Electromureş” din Târgu-Mureş, împreună cu interpreta de muzică populară doamna Alexandra Togănel, ne-au adus bucuria în suflet prin colinde şi cântece patriotice.

Mulțumim cu această ocazie credincioşilor noştri, Consiliului Judeţean Mureş, ostenitorilor și tuturor celor care au contribuit material și financiar la ridicarea acestui monument.

Preot paroh Mihai DUMITRESCU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Concurs culinar organizat în județul Mureș

Distribuie Liceul Tehnologic ”Sfântu Gheorghe” din Sângeorgiu de Pădure organizează, în data de 3 aprilie, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.