Home / Slider / Liderul încheie anul cu un derby

Liderul încheie anul cu un derby

Distribuie

În ultima etapă din primul retur al Diviziei A la handbal feminin, ocupanta primului loc în seria D CSM Târgu-Mureș întâlnește joi, 20 decembrie, de la ora 17.00, pe teren propriu, formația Universitatea Reșița. Întâlnirea din Sala Sporturilor din Târgu-Mureș este foarte importantă, dar în primul rând pentru echipa oaspete. Dacă echipa mureșeană s-a detașat în fruntea clasamentului, fiind singura cu victorii pe linie, echipa din Reșița luptă pentru ocuparea locului secund, care asigură participarea la grupele semifinale a barajului pentru promovarea în primul eșalon, denumit acum „Liga Florilor”. CS Universitatea Reșița are de recuperat 3 puncte față de a doua clasată, Crișul Chișineu Criș, care și-a încheiat meciurile pentru acest an. Cele 8 puncte avans față de a doua clasată și 11 față de reșițence nu asigură încă locul pentru barajul la care vor participa primele două clasate din cele patru serii. Prima fază a campionatului se află abia la jumătate. Mai cuprinde un tur și un retur 2, cu alte 10 partide și se va relua curând după Anul Nou, mai exact în 13 ianuarie. Formația mureșeană și-a stabilit între timp un nou obiectiv, promovarea în Ligă, astfel încât va aborda cu siguranță și următoarele jocuri cu multă atenție.

Lotul reîntregit după pauză

Mureșencele vin după o lungă perioadă de pauză, în care s-a putut încerca și recuperarea unor jucătoare care au acuzat probleme de sănătate. Între timp, lotul s-a pregătit în efectiv incomplet, fără câteva dintre jucătoarele de bază, trei dintre ele fiind convocate la lotul de tineret al României, care a participat la un turneu amical în Rusia.

Mureșencele pornesc favorite în partida cu echipa din Reșița, pe care au învins-o și în jocul din tur cu 30-25, dar este de așteptat o replică viguroasă din partea acestora.

CS Universitatea Reșița este una dintre echipele care încearcă de mai multe sezoane promovarea, dar fără a se apropia de atingerea acestui obiectiv. Așadar pentru mureșence echipa este o mai veche cunoștință, îndeosebi pentru jucătoarele care au activat și la SC Mureșul, dar și pentru cele mai tinere componente. Ele au debutat în Divizia A în ediția trecută sub culorile CS Olimpic și astfel s-au întâlnit cu Universitatea de două ori. A fost 30-23 în turul de la Reșița pentru gazde, mureșencele s-au impus cu 22-20 pe teren propriu și au încheiat campionatul pe un onorabil loc 8, în ciuda tinereții lotului alcătuit din junioare. Acum datele problemei sunt diferite, obiectivul ambelor formații este ocuparea unuia din primele două locuri în serie. CSM aproape a făcut acest prim pas și acum evoluează în Sala Sporturilor, care, datorită unor evoluții entuziasmante, se umple de la meci la meci.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.