99 de pomi de Crăciun confiscați de polițiștii mureșeni Slider
  • ligia.voro
  • 0 comentarii
  • 172 Vizualizări

99 de pomi de Crăciun confiscați de polițiștii mureșeni

Poliţiştii mureşeni de combaterea delictelor silvice au confiscat 99 de pomi de Crăciun de la persoane care nu respectau normele silvice în vigoare, anunță Biroul de Presă al IPJ Mureș într-u comunicat.

 

Astfel, poliţiştii de ordine publică ai Biroului Combaterea Delictelor Silvice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au efectuat o acţiune pe linia circulației materialalului lemnos precum și pe linia transportului și comercializării pomilor de Crăciun, ocazie cu care au constatat următoarele: La data de 19 decembrie a.c., în zona pieţei agro-alimentare de pe raza localităţii Miercurea Nirajului, a fost identificat un bărbat, de 50 de ani, din municipiul Tîrgu Mureş, care deținea într-o autoutilitară, un număr de 66 pomi de Crăciun, specia brad, fără documente care să ateste îndeplinirea condițiilor cu privire la legalitatea provenienței acestora.

Prin urmare, bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 171/2010 actualizată , materialul lemnos, respectiv cei 66 pomi de Crăciun, specia brad, în valoare de 1650 lei, fiind confiscat şi predat în custodia Ocolului Silvic Tîrgu Mureș.

De asemenea, la data de 19 decembrie a.c., a fost depistat în trafic pe raza municipiului Târnăveni, un bărbat, de 27 ani, din localitatea Luduș, care transporta cu o autoutilitară, un număr de 33 pomi de Crăciun, din speciile brad și molid, pentru care nu a putut prezenta aviz de însoțire.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 171/2010 actualizată, materialul lemnos, în valoare de 850 lei, fiind confiscat şi predat în custodia Ocolului Silvic Târnăveni.

Totodată, la data de 18 decembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor  Silvice, au efectuat o acțiune, privind legalitatea provenienţei, depozitării şi comercializării materialelor lemnoase.

Cu acest prilej, la o societate comercială, din localitatea Luduş, s-a constatat faptul că, în perioada  iulie- decembrie a.c., aceasta a expediat materiale lemnoase, din diferite specii şi sortimente, cu mai multe avize de însoţire, din locuri identificate prin coordonate geografice, altele decât cele corespunzătoare provenienţei legale, pentru care nu a prezentat justificări obiective.

În urma celor constatate, societatea comercială a fost sancţionată contravenţional, în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010, o cantitate de 274,50 metri cubi material lemnos, în valoare de 30.731 lei, fiind confiscată valoric, în baza aceleaşi legi.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE