Atenție la excesele alimentare din perioada Sărbătorilor! Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 178 Vizualizări

Atenție la excesele alimentare din perioada Sărbătorilor!

Specialitățile culinare preparate în perioada Sărbătorilor sunt foarte gustoase, mesele tradiționale de Sărbători sunt de-a dreptul irezistibile. Cu toate acestea, specialităţile perioadei, sărmăluţele, afumăturile, salata de boeuf cu maioneză, smântâna și caşcavalul, dar și prăjiturile şi sucurile carbogazoase cu mult zahăr şi multe calorii îndeamnă la consumarea de cantităţi mari de mâncare care poate avea repercursiuni grave asupra organismului, avertizează Direcția de Sănătate Publică Mureș, prin intermediul unui comunicat de presă.

Adresați-vă medicului la primele semne de boală!

Specialiștii atrag atenția că excesul de alimente poate supraîncărca organismul. ”Pot sta la originea apariţiei colicilor biliare, a pancreatitei acute, a accidentelor vasculare sau aritmiilor cardiace, a indigestiei sau dacă există alimente alterate, poate apărea toxiinfecţia alimentară. Nu trebuie uitat de abuzul de alcool care se face în perioada sărbătorilor de iarnă. Un pahar la masă e binevenit, dar nu zilnic şi nu mai mult de atât. Desigur, cei care au anumite afecţiuni digestive cu interzicerea consumului de alcool nu pot bea nici de sărbători”, se precizează în comunicatul amintit.

Pentru a preîntâmpina îmbolnăvirile, medicii recomandă următoarele:

– asigurarea unor mese echilibrate, conţinând diverse alimente care pot fi consumate ponderat; este indicat ca între felurile de mâncare să luaţi scurte pauze în care, pe cât posibil, să faceţi mişcare;

– respectarea regimului alimentar, mese mai puţin bogate, dar mai dese, respectarea tratamentelor medicamentoase, în cazul celor suferinzi, şi plimbările zilnice;

– evitarea excesului alimentar, cu deosebire de către persoanele care au ţinut post precum şi de către bolnavii cronici: cei cu hipertensiune vor evita alimentele sărate, cei cu diabet nu vor consuma alimente bogate în glucide (cozonac, prăjituri, paste făinoase, orez, băuturi dulci, ş.a.), cei cu hipercolesterolemie vor evita alimentele grase iar cei cu gută nu vor face exces de carne şi băuturi alcoolice;

– consumarea a cât mai multe sucuri naturale sau apă minerală plată;

– consumarea băuturilor alcoolice cu moderaţie;

– în cazul apariţiei primelor semne de boală datorate excesului alimentar şi consumului abuziv de alcool adresaţi-vă medicului!

https://www.aspms.ro/articole/1163-18promovare31.html

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE