FOTO: „Om-bun, deschide-ne poarta”… de Sfântul Crăciun Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 657 Vizualizări

FOTO: „Om-bun, deschide-ne poarta”… de Sfântul Crăciun

Joi, 20 decembrie, de la ora 12.00, s-a desfășurat în sala festivă a Liceului Tehnologic “Electromureș” programul de colinde “Crăciunuʼ Bunuʼ”, derulat în cadrul proiectului “Bun ești Doamne, bun!”.

Încă o dată elevii de la Liceul Tehnologic „Electromureș” și-au manifestat implicarea entuziastă și dăruirea în realizarea acestui program. Sala festivă, împodobită cu simboluri iernatice precum: bradul de Crăciun, luminițele, mesele cu crenguțe de brad și fuiorul lumânărilor aprinse, au picurat, cu toatele, în sufletele celor prezenți emoția sărbătorii. Într-o atmosferă de magică înfiorare, elevii, cadrele didactice, invitații și părinții au trăit momente unice de înălțare spirituală.

Îmbrăcați în costume populare autentice, membrii corului elevilor de la secția română (coordonator prof. Monica Frâncu) au evocat momentul biblic al Nașterii Domnului prin colindele binecunoscute precum “O, ce veste minunată”, “Trei păstori”, dar și prin colinde mai puțin cunoscute: “Doba”, “La lină fântână”, “Voi ceruri, vă-ndurați.”

În egală măsură bucuria sărbătorilor de iarnă a fost transmisă, într-un alt registru melodic, dar și prin acompaniament instrumental, de corul elevilor de la secția maghiară (coordonator prof. Osvàth Ildikò). Sobrietatea, armonia și inefabilul momentului ne-a făcut pe noi toți, cei prezenți, să trăim bucuria sărbătorilor de iarnă.

Ca de fiecare dată în organizarea acestui eveniment de suflet s-au implicat în jur de 100 de elevi dornici să aducă Lumina bucuriei pe chipurile celor din jur. Ei au fost îndrumați de doamna prof. Mihaela Belean, ajutată de doamna bibliotecară Emilia Karda și de mulți alți colegi inimoși. Întreaga manifestare s-a desfășurat cu deplina susținere și participare din partea conducerii școlii, a domnului director Ionuț Cozma Matei și a domnului dir. adj. Selyem Zoltàn.

Spectacolul de colinde a stat sub semnul versurilor folclorice înscrise dintru început pe afișul întâlnirii și încuibate apoi în suflete cu meșteșugite vorbe și (în)cântări:

„Îmbucură-te om bun/

Hoi leriu, lerui Doamne/

C-am ajuns Sfântul Crăciun/

Hoi lerui Domn…”

Drept care rostirea colindătorilor a fost mult răsplătită cu produse tradiționale, apreciate de fapt de toți participanții care au purces mai apoi să înfrunte „iarna grea/ ș-omătul mare”…

Prof. Maria STAMATOIU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE