10 lucruri la care să fim atenți înainte de a achiziționa o locuință Business
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 510 Vizualizări

10 lucruri la care să fim atenți înainte de a achiziționa o locuință

Înainte de a achiziționa un apartament sau o casă, există anumite puncte care trebuie analizate în amănunt pentru a evita potențialele probleme și regrete.

Locație

O locație prost aleasă poate aduce multe probleme în timp. De la lipsa accesului la transport în comun, lipsa școlilor sau grădinițelor în apropiere, până la cât de cunoscută sau rău-famată este o zonă, toate aceste aspecte pot afecta prețul de revânzare, dar și calitatea vieții.

Nivelul de zgomot și siguranța

Dacă plănuiți să achiziționați un apartament situat la o stradă principală din oraș, trebuie să fiți pregătiți pentru mult zgomot, praf și aer îmbâcsit. De asemenea, dacă blocul nu are nici măcar interfon, sunt mult mai multe șanse să aveți probleme în viitor cu „musafiri nepoftiți”.

Izolația imobilului

Dacă este vorba de un bloc, vedeți când au fost făcute ultimele renovări și dacă există izolație interioară. Nu ar strica să aruncați o privire peste cât plătesc vecinii la întreținere pentru a vă informa referitor la viitoarele cheltuieli. Cu această ocazie veți vedea dacă vecinii își plătesc utilitățile la timp și dacă există riscul unei debranșări. Atât la casă, cât și la un apartmament, cereți să vedeți facturi mai vechi, pentru a vă forma o idee de consum pe timp de vară/iarnă.

Locurile de parcare

Dacă este vorba de o casă, locul de parcare este de obicei inclus. Însă dacă este vorba de un apartament, dacă nu aveți un loc de parcare dedicat, s-ar putea să aveți probleme. Există persoane la fiecare bloc care își parchează mașina în același loc de ani de zile, iar dacă veți parca acolo, s-ar putea să vă alegeți cu probleme, chiar dacă locul nu le aparține legal.

Curățenie și vecini

Vizitați zona de mai multe ori înainte de a achiziționa apartamentul. Atenție la curățenia din bloc și din jurul blocului, poate spune multe despre locatari. Intrați în vorbă cu persoanele care mai ies la plimbare cu câinele/copilul pentru a afla cât de zgomotoși sau cât de amabili sunt potențialii vecini.

Durata creditului și rata dobânzii

Doar dacă scădeți câțiva ani din clasicul 30 ani de creditare, puteți păstra în buzunar în jur de 10.000 euro. O scădere de 1% la rata dobânzii de asemenea poate reduce costurile cu o sumă asemănătoare. Nu intrați în prima bancă pentru un credit, survolați foarte bine piața și puneți-vă la bătaie calitatea de negociator.

Starea instalațiilor

Dacă locuința pare recent renovată, nu înseamnă că au fost renovate și instalațiile. Puteți bineînțeles verifica și starea finisajelor, iar pentru asta puteți apela la un meșter care să vă ofere o opinie avizată. Va fi o mică investiție care vă va scuti de una mult mai mare în viitor. De asemenea, nu uitați că apartamentele de la ultimul etaj sunt predispuse problemelor de umezeală și igrasie, așa că pe lângă verificarea interioară, faceți una și la acoperiș.

Orientare

O locuinţă orientată spre nord va fi mai întunecoasă şi mai rece, în vreme ce una cu deschidere spre sud va fi mai luminată şi mai călduroasă. Aici alegerea se face strict în funcție de preferință. Nici priveliștea nu este de lepădat, uitați-vă bine pe geam sau pe balcon și gândi-ți-vă dacă v-ar face plăcere să vedeți asta zilnic.

Structura imobilului

Anumite structuri permit dărâmarea unui perete, în timp ce altele nu. De asemenea, un bloc din BCA asigură o izolare mai bună decât unul din cărămidă. Același lucru este valabil la case.

Izolarea fonică

O problemă pe care o descoperă mulți doar după ce se mută într-o nouă locuință este izolarea fonică dintre ei și vecini sau mediul exterior. Acest lucru poate fi valabil și la case, unde puteți auzi televizorul din cealaltă cameră chiar dacă este dat încet, sau pașii oricui de la etaj. Mai ales când vine vorba de vecini, este o situație neplăcută și poate duce la certuri și probleme pe termen lung.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE