Home / Slider / Primăria Târgu-Mureș propune transport în comun gratuit pentru toți locuitorii municipiului din 2019
sursă foto: tgmures.stfp.net

Primăria Târgu-Mureș propune transport în comun gratuit pentru toți locuitorii municipiului din 2019

Distribuie

Primăria Târgu Mureş a publicat vineri, pe site-ul instituţiei, o propunere de proiect de hotărâre prin care doreşte să asigure transport în comun gratuit pentru toţi cei care au domiciliul pe raza municipiului, începând de anul viitor. 

Potrivit expunerii de motive a proiectului de hotărâre, toţi cetăţenii cu domiciliul stabil în municipiul Târgu-Mureş ar putea beneficia din 2019 de abonamente lunare cu valoare nominală de 60 de lei, valabile până la sfârşitul anului, a căror contravaloare ar urma să fie decontată integral.

„Pentru persoanele care nu au solicitat aceste legitimaţii gratuite şi călătoresc fără bilet, propunem să fie sancţionaţi cu o amendă în valoare de 200 lei”, se precizează în propunerea municipalităţii. Totodată, se menţionează că cetăţenii din alte localităţi urmează să achite contravaloarea biletelor de călătorie, însemnând 3 lei/călătorie, un abonament de 10 lei pe zi sau un abonament de 60 de lei pe lună.

Proiectul de hotărâre de acordare a gratuităţii pentru transportul în comun din Târgu-Mureş va intra în dezbaterea Consiliului Local în prima şedinţă din 2019, iar cei interesaţi pot formula în scris propuneri, sugestii şi opinii cu valoare de recomandare, până la data de 7 ianuarie 2019.

(www.agerpres.com)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

4 comentarii

  1. Serban Carmen Maria

    O idee si o fapta buna! Pt multa lume conteaza si cei 4 lei , dus-intors de la servici. Daca lucrezi de luni pâna vineri sunt 80 lei pe luna, nu ar fi mai ok sa-i ia copilului/copiilor ceva de acesti bani? Sau cei bolnavi de ce au nevoie ?
    Daca ar fi autobuse dotate cu incalzire si aer conditionat sa nu dai banii pe pastile, ar fi altceva! Copii raciti, batranei bolnavi pe calduri mari, aglomeratie, ti se face rau !!

  2. Consider ca mulți cetățeni sunt dispuși sa achite cei 2 lei pt o călătorie atâta timp cât este respectat orarul și se achiziționează noi mijloace de transport. De multe ori nu ne simțim în siguranță în cele existente- sunt vechi, reci, neîngrijite!

  3. O întrebare …. mamele ,care duc cu autobuz dimineața copii la grădinițe (copii la 2,3,4,5 anișori ) pînă acum nu au beneficiat de transport gratuit ca însoțitori ,în schimb scolarii au avut abonament gratuit.
    Inseamna ca de la 2019 beneficează si ei abonament de gratuit ?

    O altă idee….dacă s-ar scumpi parcarea în centru orașului și în parcăriile din oraș , poate atunci încet ,încet am putea să beneficieze locuitorii orașului nostru și de traseuri bicicliști ,ca urmare am avea aer mai de calitate și un viitor mai frumos pentru copii noștrii….?!

    Consider că deja e timpul să folosim creierul pentru a dezvolta și a înflorii orașul nostru ,neglijat de oamenii care stau în birouri și așteaptă ca primarul (1 singură persoană) să facă minuni, ei necontribuind cu nimic .

    Mulțumesc anticipat răspunsul Dvs.,
    cu respect,

    • Ce nu ai inteles din gratuit pentru TOTI locuitorii? si ce scolar o avut abonament gratuit? nimeni din cate stiu, au avut o reducere poate nici aia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.