Home / Cultură / Proiectul 100 de Ani Înapoi în Viitor al Asociației ANIMACT, încheiat cu succes
Finalul unui proiect de succes (Sursă foto: Asociația ANIMACT)

Proiectul 100 de Ani Înapoi în Viitor al Asociației ANIMACT, încheiat cu succes

Distribuie

Asociația ANIMACT are bucuria de a vă anunța că activitățile dedicate programului cultural 100 de Ani Înapoi în Viitor s-au finalizat cu succes. Programul cultural 100 de Ani Înapoi în Viitor a fost desfășurat în perioada octombrie – decembrie, activitățile acestuia fiind destinate târgumureșenilor și având ca temă împlinirea a 100 de ani de la realizarea Marii Uniri din 1918.

Programul cultural 100 de Ani Înapoi în Viitor a fost realizat de Asociația ANIMACT cu sprijinul Primăriei Târgu Mureș, în parteneriat cu Teatrul pentru Copii și Tineret „Ariel” și Universitatea de Arte din Târgu Mureș.
100 de Ani Înapoi în Viitor și-a propus să inițieze un dialog inter-generațional în comunitatea târgumureșeană și să crească interesul publicului tânăr față de artele performative. Activitățile programului cultural 100 de Ani Înapoi în Viitor au avut drept scop familiarizarea tinerilor cu metode alternative de educație prin cultură, facilitând, astfel, comunicarea dintre grupurile de public de diferite vârste și recunoașterea importanței Centenarului Marii Uniri.

Activitățile programului cultural 100 de Ani Înapoi în Viitor au fost adresate tinerilor și copiilor târgumureșeni și au avut drept scop crearea unui context deschis și prietenos, în care aceștia să exprime ce înseamnă pentru ei Centenarul Marii Uniri, să împărtășească opiniile lor cu ceilalți membri ai comunității și să-și dezvolte abilitățile creative prin intermediul artelor performative.

Activitățile principale ale programului cultural 100 de Ani Înapoi în Viitor s-au desfășurat conform programului:

15 octombrie – 28 decembrie: Ateliere de improvizație, actorie, documentare, colaj și instalație, adresate tinerilor cu vârste între 14 – 19 ani, susținute de studenți ai Universității de Arte din Târgu Mureș.

30 noiembrie – 1 decembrie: Vernisaj instalație artistică interactivă – 100 de Ani Înapoi în Viitor, realizată de participanții la atelierele susținute de studenții Universității de Arte din Târgu Mureș.

1 decembrie: Atelier de confecționare păpuși de teatru, adresat copiilor între 9 și 13 ani, susținut de Cristina Ungureanu – actriță a Teatrului pentru Copii și Tineret „Ariel”.

1 decembrie: Atelier de realizare felicitări mecanice, adresat copiilor între 9 și 13 ani, susținut de Denisa Berceanu – sculptor, scenografă, studentă a Universității de Arte din Târgu Mureș.

Programul cultural 100 de Ani Înapoi în Viitor s-a desfășurat în perioada octombrie – decembrie și a beneficiat de finanţare nerambursabilă destinată programelor, proiectelor și acţiunilor culturale oferită de Primăria Târgu Mureș.

Asociația ANIMACT a fost fondată în aprilie 2017 la Târgu Mureș și are drept scop realizarea proiectelor culturale implicate social prin exploatarea mijloacelor specifice artelor performative, cu un accent puternic pe dezvoltarea și promovarea dramaturgiei contemporane. Misiunea proiectelor desfășurate de Asociația ANIMACT constă în crearea contextului necesar dezbaterii unor problematici acute ale societății românești.

(A.V.)

 

De asemenea, verificati

Prof. univ. dr. Augustin Lazăr, procuror general al României (2016-2019) susține conferința „Epopeea brățărilor regale dacice”

Distribuie Studenții UMFST G.E. Palade Târgu Mureș, programele de studii de licență Istorie și Drept …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.