Home / Social / Statistici interesante despre pensii şi pensionari

Statistici interesante despre pensii şi pensionari

Distribuie

Un număr de 4.688.813 pensionari era înregistrat la finele lunii noiembrie 2018 în România, în creştere cu 2.504 persoane faţă de luna precedentă, iar pensia medie a fost de 1.180 lei, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP), preluate de www.agerpres.ro.
Potrivit Agerpres, numărul celor care s-au pensionat la limita de vârstă era de 3.561.578 persoane, dintre care 1.978.465 femei, în timp ce pensia medie se situa la 1.340 de lei.
Pensie anticipată au primit, în noiembrie 2018, 20.742 persoane (1.417 lei, pensie medie), pensie anticipată parţială 87.244 de persoane (1.018 de lei pensia medie) şi pensie de invaliditate 529.378 persoane (pensie medie de 646 lei), dintre care 47.661 persoane pentru gradul I de invaliditate (516 lei, pensie medie).
În aceeaşi lună, pensia de urmaş s-a acordat unui număr de 489.563 de persoane (615 lei pensia medie), în timp ce ajutor social au primit 308 pensionari (290 de lei pensie medie).

(Redacţia)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Razie rutieră în zona stațiunii Sovata

Distribuie Polițiști ai stațiunii Sovata și Secției 14 Poliție Rurală Ghindari au derulat, în acest …

1 comentariu

  1. In Romania este la mare cautare calea spre iesire la PENSIE.Adevarat ca si statul le ajuta in acesta mare graba.Introduce tot feluri de legi cu care cat mai multi oameni pot sa iasa in pensie in fiecare an,,iar dupa aceea sa se angajeze repede inapoi
    la stat sau la afaceri,furturi si inselaciuni nedeclarate.Interesant ar fi de stiut de ce vor oamenii sa-si capete cat mai repede pensia mizerabila?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.