Vizita Papei Francisc, motiv de bucurie pentru credincioșii greco-catolici din Reghin Reghin
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 983 Vizualizări

Vizita Papei Francisc, motiv de bucurie pentru credincioșii greco-catolici din Reghin

Vestea vizitei Suvernul Pontif în România, în perioada 31 mai-2 iunie, a produs o bucurie în rândul credincioșilor greco-catolici din Reghin, în frunte cu părintele greco-catolic Florin Boitoș.

„Am așteptat cu emoție să vină și acest moment, însă nu am vorbit până acum de vizita Papei Francisc în România, doar după comunicatul oficial al Vaticanului care a anunțat perioada în care Sanctitatea Sa Papa Francisc va veni în România, respectiv 31 mai – 2 iunie 2019”, ne-a declarat părintele Florin Boitoș.

Suveranul Pontif va vizita România în perioada 31 mai şi 2 iunie, timp în care va ţine mai multe predici adresate credincioşilor, atât catolici, greco-catolici cât şi ortodocşi, toate sub motto-ul „Să mergem împreună”. Pe parcursul celor trei zile, Suveranul Pontif va vizita oraşe din diferite părţi ale ţării, şi anume Bucureşti, Iaşi şi Blaj, dar şi sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc.

„Vizita Sfântului Părinte Papa este în primul rând o vizită de stat, fiindcă el este șeful statului Vatican. De asemenea, este o vizită pastorală fiindcă vine să-și caute credincioșii, romano-catolici și greco-catolici. Nu în ultimul rând, este și o vizită ecumenică, dat fiind tema ei, „Să mergem împreună”, să se întâlnească cu celelalte culte, în primul rând cu Biserica Ortodoxă, prin vizita la Patriarhie și probabil la Catedrala Neamului. Fiind o vizită pastorală, Sfântul Părinte își caută toți credincioșii. Majoritatea credincioșilor romano-catolici români sunt în Moldova, de aici și vizita sa la Iași. Apoi, îi va căuta pe credincioșii romano-catolici de limbă maghiară, și va săvârși o Sfântă Liturghie la Șumuleu Ciuc, la Sanctuarul Maicii Domnului.Cu bucurie așteptăm ca Sfântul Părinte să se întâlnească și cu credincioșii greco-catolici la Blaj, unde sperăm să fie terminate toate documentele privind cei  șapte episcopi ai noștri propuși pentru beatificare, trecuți în rândul fericiților, sus în cer, pentru credința lor nestrămutată, pentru viața care și-au dăruit-o credinței ca și martiri”, a spus părintele Florin Boitoș.

Aduceri aminte de vizita Papei Ioan Paul al II-lea

Papa Francisc este cel de-al doilea papă care vine într-o călătorie pastorală  în România. Primul a fost Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea, în primăvara anului 1999, fiind prima vizită făcută într-o ţară majoritar ortodoxă de către un  Suverat Pontif.

„Am fost atunci la București, a fost ceva deosebit. Nu știam unde vom ajunge, dar în final toate s-au rezolvat, parcă se deschideau toate căile. Atmosfera a atunci  a fost una efectiv de sărbătoare, nu îți poți închipui să mergi pe stradă și să vezi grupuri de oameni cântând pricesne și cântece religioase, oameni care se întâlneau pe drum și se îmbrățișau. Aceasta a fost atmosfera de bucurie a prezenței Sfântului Părinte Papa Ioan Paul al II-lea. Cu siguranță,  și noi, credincioșii greco-catolici din Reghin vom onora vizita Sfântului Părinte din acest an. Mereu spun „Doamne ține-mă să pot să ajung”. Cel mai probabil vom fi prezenți la Blaj, împreună cu comunitatea noastră și cu cele din jur, să ne bucurăm de acest eveniment cum rar se întâmplă, să vină Sfântul Părinte acasă la tine”, a spus Florin Boitoș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE